Sosyal medyada faşist organizasyon | İlericiler hedef gösteriliyor, tehdit ediliyor: 'Eskiden olduğu gibi indiririz'

Sosyal medyada faşist organizasyon | İlericiler hedef gösteriliyor, tehdit ediliyor: 'Eskiden olduğu gibi indiririz'

İlericilere ve muhaliflere yönelik saldırılar sürüyor. Bolu’da Bakış Haber isimli haber sitesinin sahibi ve BBP eski Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, kentteki ilericileri sosyal medya üzerinden hedef gösteriyor

İleri Haber

Eski Büyük Birlik Partisi Bolu İl Başkanı ve Bolu Bakış Haber isimli internet sitesinin sahibi Mahmut Alan,  Bolu’da yaşayan Sinan Cantürk isimli yurttaşı sosyal medyadaki muhalif paylaşımları üzerinden hedef gösteriyor. Alan paylaşımlarına destek veren hesaplardan birinde “Biz köşeye çekildik ama zamanında indirdik yine indiririz” ifadeleri yer aldı.

İleri Haber’e konuşan Sinan Cantürk, Alan’ın 6 yıldır kendisini hedef gösterdiğini dile getirdi. Son günlerde Alan’ın, sosyal medya hesabındaki muhalif paylaşımları nedeniyle yeniden sahibi olduğu haber sitesinde ve sosyal medya hesabında kendisini hedef gösterdiğini belirten Cantürk hukuki süreç başlatacağını söyledi. Cantürk, “Mahmut Alan isimli şahıs bu saldırıları yalnızca bana değil, Bolu’daki tüm ilerici ve demokrat kişilere yapıyor. Can güvenliğimiz tehlike altında” dedi.

 

YALNIZCA SOSYAL MEDYA’DAN NEFRET SAÇMIYOR

Alan sosyal medya ve internet sitesinde hedef göstermeden önce Bolu BBP İl Başkanlığı yaptığı süreçte, yılbaşında Noel Baba kovalayan yeniçeriler piyesi ile gündeme gelmişti.

Alan 2017 yılında da İstanbul’da sergilenen Ron Mueck’e ait ‘hırka altındaki adam’ heykeline saldırmıştı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Alan'ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, Toplantı ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet, Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet, hakkı olmayan yere tecavüz, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret ve aşağılama, Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet, devlet güvenliğine ilişkin gizli belge temini, güvenlik güçlerine direnme, kasten yaralama, tehdit ve hakaretin de arasında bulunduğu 24 suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.

[ih2]