Sosyal medyada 'cadı avı': Halkın yoksullaşmasına değil, AKP'ye önlem...

Sosyal medyada 'cadı avı': Halkın yoksullaşmasına değil, AKP'ye önlem...

Dün yapılan eylemlerin ardından bugün EGM'den yapılan açıklamada, sosyal medyada dövizle ilgili paylaşımlara ilişkin çalışma yapıldığı duyuruldu.

İleri Haber

Döviz kurundaki artışların ardından dün birçok noktada yurttaşların sokağa çıkarak hükümeti istifaya davet etmesiyle, Emniyet tarafından sosyal medyada ‘cadı avı’ başladı. Yapılan açıklamada, “halkı sokağa çağırmak”, “manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlarda bulunmak” gerekçeleriyle 271 hesap ile ilgili çalışma yapılarak tespit edilen kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.

Döviz kurlarında son dönemdeki artış dün zirve yaptı. Dolar/TL 13’ü görürken, euro/TL ise 15’i gördü. Halkın alım gücünün daha da düşmesi ve yoksullaşma anlamına gelen bu gelişmelerin ardından dün ülkenin birçok noktasında yurttaşlar sokağa çıkarak hükümeti istifaya davet etti.

Bugün Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan açıklamada, sosyal medyada dövizle ilgili paylaşımlara ilişkin çalışma yapıldığı duyuruldu.

Duyuruda, “Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, döviz kurlarında gerçekleşen dalgalanmaları manipüle ederek, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, cebir ve şiddet kullanmak için halkı sokağa çağıran içeriklerin yanı sıra, manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 271 hesap ile ilgili çalışma yapılarak tespit edilen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.