Sosyal medyada başlatılan kampanya sonrası kızına şiddet uygulayan baba gözaltına alındı

Sosyal medyada başlatılan kampanya sonrası kızına şiddet uygulayan baba gözaltına alındı

Babası tarafından uygulanan şiddet görüntülerinin sosyal medya aracılığıyla yayılmasının ardından şiddete maruz kalan kadın için yardım kampanyası başlatıldı. Sosyal medyada şiddet uygulayan babaya tepki yağması sonucu baba gözaltına alındı.

İstanbul Tarlabaşı'nda bir babanın 19 yaşındaki Tuğba isimli kızını işkenceye maruz bırakması sosyal medyada tepki topladı. Tepkilerin ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı baba hakkında soruşturma başlattı ve baba gözaltına alındı.

Babanın kızına uyguladığı şiddet görüntülerini ve genç kadının yardım çığlıklarını kendi hesabından paylaşan bir Twitter kullanıcısı, “19 yaşındaki kıza öz babası işkence yapıyor. Anne yatalak. Hepsi bir psikopatın elinde. Olayın doğruluğunu teyit ettim. Ne olur bildiğiniz ne kadar yetkili varsa etiketleyin. Bu insanları kurtaralım. Yer: Taksim/ Tarlabaşı Elimde resmi evraklar da var” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden “#TuğbayaYardımEdin” etiketiyle kampanya başlatılırken; AHBAP Genel Başkanı ve sanatçı Haluk Levent genç kadına ulaştıklarını bildirdi. Twitter hesabından açıklama yapan Levent, “Kızımıza ulaştık.. Maalesef baba tarafından Tuğba’ya daha kötü davranışlar söz konusu. Sevgili avukat Turgay Özcan her türlü hukuki durumlarla ilgilenecektir. Kızımızın sağlık, geçinme ve barınma sorunlarını çözeceğiz” dedi.

BABA GÖZALTINA ALINDI

Sosyal medyada bugün paylaşılan ve tepkilere sebep olan görüntüde, 19 yaşındaki kızına işkence yaptığı belirlenen baba hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında, baba hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı.

DAHA FAZLA