Sosyal medyada 'adalet' kavgası

Sosyal medyada 'adalet' kavgası

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Soylu'nun "Bakan olsam ne yazar" çıkışı ile Antalya'da bir kadına cinsel saldırıda bulunan ve yüzde 99 engelli kalmasına sebep olan Murat Kaya'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" dedi.

İleri Haber

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" açıklamasında bulundu.

Gül'ün açıklaması akıllara, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi ile çekildiği fotoğrafa küfür eden kişinin çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından "Bakan olsam ne yazar" çıkışı ile, Antalya'da Ç.Y. isimli kadını taksi durağına bırakma bahanesiyle aracına aldıktan sonra cinsel saldırıda bulunan ve Ç.Y.'nin yüzde 99 engelli kalmasına sebep olan Murat Kaya'nın serbest bırakılmasının ardından yurttaşların Kaya'nın tutuklanması için başlattıkları kampanyayı getirdi. 

Adalet Bakanı Gül'ün açıklaması şu şekilde:

"Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim."

'BAKAN OLSAM NE YAZAR'

Soylu, sosyal medyada annesi ile olan fotoğrafının altına küfür eden kişinin adli kontrol şartıyla serbest kaldığını belirterek tepki göstermişti. Soylu, "Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest" demişti. 

MURAT KAYA SERBEST!

Antalya'da Ç.Y. isimli kadını taksi durağına bırakma bahanesiyle aracına aldıktan sonra cinsel saldırıda bulunan ve kadının annesi aradığında "Kızına şu an tecavüz ediyorum" diyen Murat Kaya isimli erkek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Zorla uyuşturucu verilen ve şiddete maruz bırakılan kadın, intihar teşebbüsünde bulunmuş, Murat Kaya, Ç.Y.'nin yüzde 99 engelli kalmasına neden olmuştu.

Sosyal medyada on binlerce kişi Kaya'nın tutuklanması için kampanya başlatmıştı.