Sosyal medya gözaltıları Meclis'e taşındı

Sosyal medya gözaltıları Meclis'e taşındı

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medyada Afrin operasyonuyla ilgili yazanlara yönelik soruşturmalar ve gözaltılarla ilgili soru önergesi verdi.

İstanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde yapılan operasyonlarda, onlarca kişi gözaltına alındı, 100’e yakın kişi hakkında soruşturma sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş tarafından Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verilen önergede, “ülkede pek çok noktada savaş karşıtı gösteriler gerçekleştiği, pek çok kişinin de sosyal medyadan savaş karşıtlıklarını dile getirdiği” ifade etti.

'BARIŞ TALEBİ SUÇ OLARAK LANSE EDİLİYOR'

Bianet'te yer alan habere göre, Diyarbakır'da 30'dan fazla kişinin gözaltına alındığını belirten Beştaş, "Bu en bilinen örnek ise de çok sayıda gözaltı operasyonunun gerçekleştiği ve bilhassa sosyal medya paylaşımları nedeniyle yüzlerce kişinin gözaltına alındığı basına yansıdı. Sadece Diyarbakır’da dün 30’dan fazla kişi gözaltına alındı.

'Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu operasyon hakkında yaptığı açıklamada 'Türkiye'nin Afrin operasyonuna karşı çıkan herkes teröristlere destek vermektedir!' ifadelerini kullandı. Savaş karşıtlığı, barış talebi haklı bir talep olup dünyanın hiçbir yerinde suç değilken Türkiye’de barış özlemi ve barış talebi bu tür açıklamalarla suç olarak lanse ediliyor.” şeklinde konuştu