Soruşturma sonrası AKP'den ilk yorum: Bunlar normal şeyler

Soruşturma sonrası AKP'den ilk yorum: Bunlar normal şeyler

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in haklarında açılan soruşturma kapsamında ifade vermelerinin ardından AKP'den ilk yorum geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı, AKP'li cumhurbaşkanının hedef gösterdiği sanatçılar hakkında soruşturma açılmasına "Bunlar normal şeyler" dedi.

Katıldıkları televizyon programında sarf ettikleri sözlerin sonrasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef göstermesiyle haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında AKP'lilerden ilk açıklama geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, hukuki bir sürecin devam ettiğini öne sürerek "İnsanların bazı görevlerde bulunması, insanların sanatçı olması, yazar olması, siyasetçi olması onların suç işlemesi konusunda meşruiyet kazandırmaz" dedi.

'BUNLAR NORMAL ŞEYLER'

Akpınar'ın sözlerinin düşünce özgürlüğünü aştığını iddia eden AKP'li Dağ, "Görevi ne olursa olsun düşünce özgürlüğünü aşan noktada, düşünce özgürlüğü sınırları da belli; eğer siz bir darbe çağrısı yapıyorsanız, bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına yıllarca görev yapmış, başbakanlık yapmış bir kişiye bir takım anımsatmalar içerisinde oluyorsanız, bu da insanlarda bir darbe çağrısı olarak nitelendirme durumu söz konusu ortaya koyuyorsa, burada gerçekten bunun hukuki anlamda, cezai anlamda bir soruşturması, yargılanması olarak normal bir şey yok" ifadelerini kullandı.

'HUKUKİ SÜRECE SAYGI DUYULMALI'

Erdoğan'ın "Bedelini öderler" diyerek hedef göstermesinin hemen ardından açılan soruşturma içinse, "Savcı soruşturma başlattı, ifadeye çağırdı bunlar hukuki olarak yaşanacak durumu olan süreçlerdir. Savcılık ifadesini alacak. İlerleyen saatlerde de bu konuda gerekli kararı savcılık verecektir. Onun için bunu, bu eylemi hiçbir şekilde hukuki sürece dahil etmemek veya cezai sürece dahil etmemek bazı insanların suç işleme özgürlüğü gibi bir anlama ortaya çıkartır. Bu açıdan normaldir, cezai süreç devam ediyor. Bizlere düşen hukuki ve cezai süreci takip etmek ve saygı duymaktır" dedi.