Sony, Cyberpunk 2077'yi Playstation Store’dan kaldırarak para iadesine başladı

Sony, Cyberpunk 2077'yi Playstation Store’dan kaldırarak para iadesine başladı

Uzun zamandır beklenmesine karşın önemli sorunlarla oyunculara sunulan Cyberpunk 2077, Playstation Store’dan kaldırıldı. Firma, oyunculara para iadesine başladığını duyurdu.

CD Projekt Red tarafından ilk kez 2012’de duyurulan ve o tarihten bu yana büyük bir heyecanla bekleyen oyuncular için adeta hayal kırıklığına dönüşen Cyberpunk Sony Playstation Store’dan kaldırıldı. Evrensel’de yer alan habere göre, CD Projekt Red'in (CDPR) ilk kez 2012'de duyurduğu Cyberpunk 2077, özellikle mevcut nesil konsollarda (Playstation 4 ve Xbox One) oynanamayacak kadar hatalı şekilde piyasaya sürülmüştü.

Yanıltıcı reklam kampanyaları sebebiyle henüz çıkmadan 8 milyon kopya satan oyun, tüm zamanların en çok ön sipariş verilen oyunu olmuştu.

CDPR CEO'su Adam Kaciński, oyunun çıkışına iki haftadan kısa süre kalmışken yaptığı açıklama da Cyberpunk 2077'nin mevcut nesil konsollarda "şaşırtıcı derecede iyi çalıştığını" öne sürüp "Tabii ki konsolların pro sürümlerinden biraz daha düşük ama çok iyi" demişti.

Oyun çıkmadan önce basına ve yayıncılara yalnızca PC için kod verilmiş ve PlayStation 4 sürümünün önden incelenmesi engellenmişti.

Oyunun çıkış tarihi geldiğinde CEO Adam Kaciński'nin yaptığı "Şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor" açıklamasının yalan olduğu, oyunun oynanamayacak kadar kötü çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Yanıltıcı reklam kampanyaları ve açıklamalar ile aldatıkdıklarını düşünenler yaşananlara çok büyük tepki göstermiş, CDPR'ın hisselerinde büyük düşüş yaşanmıştı.

 

CDPR, bir özür metni yayımlayarak oyunu mevcut nesil konsollarda satın alanların bir hafta içinde iade edebileceğini duyurmuştu. Ayrıca önümüzdeki süreçte yayınlanacak 3 farklı yama ile oyunu düzelteceklerini vadetmişti. Açıklamada iadede sorun yaşayanlar için ayrılan bir e-posta adresine de yer verilmişti.

Ancak sosyal medyada, oyunu iade etmeye çalışanların bunu kolaylıkla yapamadığına dair beyanlar paylaşılmıştı. Sony ve Microsoft'un iadeye dair CDPR tarafından kendilerine bilgilendirme yapılmadığını söylediği aktarılmıştı.

Ayrıca CDPR'ın yatırımcılarla yaptığı toplantıda, Microsoft ve Sony'nin kalite kontrol sürecini doğru işletmemesi, kendileri tarafından verilen sözler ve duyulan güven ile açıklanmıştı.

Sony, yaptığı son açıklama ile Cyberpunk 2077'yi PlayStation Store'dan kaldırdığını belirtip para iadesi yapmaya başlayacağını duyurdu.

Sony Interactive Entertainment'ın açıklaması şöyle:

"SIE, yüksek düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamaya çalışmaktadır, bu nedenle PlayStation Store üzerinden Cyberpunk 2077 'yi satın alan tüm oyuncular için tam bir para iadesi yapmaya başlayacağız. SIE ayrıca Cyberpunk 2077'yi PlayStation Store'dan bir sonraki duyuruya kadar kaldıracaktır.

Cyberpunk 2077'yi PlayStation Store üzerinden satın aldığınızı onayladıktan sonra para iadesi işlemine başlayacağız. Para iadesinin tamamlanmasının ödeme yönteminize ve finansal kurumunuza bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini lütfen unutmayın."

 

DAHA FAZLA