Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya tutuklandı

Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya tutuklandı

PSAKD Kartal eski Şube Başkanı Songül Tunçdemir ve Eğitim-Sen Malatya Şube Eş Başkanı Tarık Kaya çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İzel Sezer - @izelsezer

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kartal eski Şube Başkanı Songül Tunçdemir ve Eğitim-Sen Malatya Şube Eş Başkanı Tarık Kaya, Malatya Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

PSAKD Kartal eski Şube Başkanı Songül Tunçdemir ve Eğitim-Sen Malatya Şube Eş Başkanı Tarık Kaya'nın, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakılması kararına savcı itiraz etti. Savcının karara itiraz etmesinin ardından Tunçdemir ve Kaya tutuklandı.

ÖNCE DENETİMLİ SERBESTLİK, SONRA TUTUKLAMA

Üç gün önce İstanbul’da gözaltına alınan ve 2011 yılında 3 dönem PSAKD Malatya Şube Başkanı olan Songül Tunçdemir, Eğitim-Sen Malatya Şube Eş Başkanı Tarık Kaya, Arguvan PSAKD Şube Başkanı Ümit Adıgüzel ve HDP üyesi 11 kişi Malatya Adliyesi’ne sevk edildi.

Malatya Adliyesi savcılığında ifadeleri alınan Songül Tunçdemir, Tarık Kaya, İbrahim Erdoğan, Ekrem Bilgiç ve İbrahim Gökçek tutuklama talebi ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alınan ifadelerinin ardından Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya için ise denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakılmasına karar verildi.
Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya için 2. Ağır Ceza Mahkemesi hakimin verdiği denetimli serbestlik kararına itiraz eden savcı yeniden tutuklanma kararı çıkardı. Savcılığın verdiği kararın ardından Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya  tutuklandı.

PSAKD Arguvan Şube Başkanı Ümit Adıgüzel’in aralarında bulunduğu 10 kişi ise denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakıldı.

'SONGÜL TUNÇDEMİR DEMOKRATİK ALANDAKİ ÇALIŞMALARINA HEP DEVAM ETTİ'

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, konuya ilişkin İleri'ye verdiği demeçte Songül Tunçdemir'in tutuklanmasına ilişkin "PSAKD ve Eğitim-Sen'de yaptığı çalışmalar ve demokratik alanda sürdürdüğü mücadele sebebiye gözaltına alındı ve tutuklandı. Songül Tunçdemir dışında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan arkadaşlarımız da var fakat savcılık Songül Tunçdemir'in denetimli serbestlik kararına itiraz etti. Bir üst mahkemece de tutuklandı" dedi.  

Tunçdemir'in Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiğini söyleyen Kaplan, Tunçdemir'in aynı zamanda tek başına yaşadığını ve geçimini de zor şartlar altında sürdürdüğünü; bu şartlara rağmen demokratik alandaki çalışmalarına hep devam ettiğini söyledi.

'MÜCADELE ETMEK İSTEYEN KİM VARSA HAYATLARINI CEHENNEME ÇEVİRMEK İÇİN ANT İÇMİŞ GİBİLER'

Gani Kaplan, tutuklamalara ilişkin "Özellikle 15 Temmuz'dan bu yana ülke yarı açık cezaevine çevrilmek istenmektedir. Öncesinde de bizler, kurumlarımıza, değerlerimize ve mücadelemize olan saldırıları biliyoruz. Bugünkü yaşam koşullarında mücadele etmek isteyen kim varsa hayatlarını cehenneme çevirmek için ant içmiş gibiler. Böylesi darbe zamanlarında bile görülmüş bir şey değildir. Fakat ne olursa olsun bizler demokratik alandaki mücadelemize devam edeceğiz" dedi.