Son bir haftada 8. saldırı: 11 ölü, 16 yaralı

Son bir haftada 8. saldırı: 11 ölü, 16 yaralı

Somali'de saldırılar devam ediyor. Son bir haftada cihatçı Eş Şebab örgütü tarafından 7 saldırı gerçekleştirilirken, bu saldırılarda çok sayıda can kaybı yaşandı. Gerçekleştirilen son saldırıda ise 11 kişi yaşamını yitirirken, 16 kişi de yaralandı.

Somali’de bir restoranın önünde bomba yüklü araç patladı. Patlamada, 11 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.

Patlama yerel saatle 14:00'te başkent Mogadişu’da  Mekke-i Mükerreme Caddesi üzerindeki 'Bilsan' isimli bir restoranın önünde meydana geldi. Bomba yüklü aracın patlaması sonrası çoğunluğu restorandaki müşteriler olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetti. Yerel medya, saldırıda 16 kişinin de yaralandığını; yaralıların ambulanslar ile çevre hastanelere kaldırıldıklarını duyurdu.

SON BİR HAFTADAKİ 8. SALDIRI

Yerel medya, başkent Mogadişu'da sadece son bir haftada 8 saldırı meydana geldiğini patlamalarda 32 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yerel basın, cihatçı Eş Şebab örgütü tarafından 21 Mart'ta patlatılan bir aracın bir mühendisin ölümüne neden olduğunu; 23 Mart'ta Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Bayındırlık Bakanlığı’na yönelik gerçekleştirilen saldırıda 15 kişinin hayatını kaybettiğini; yine aynı gün 2 farklı yerde yapılan bombalı saldırılarda 2 kişinin öldüğünü; 25 Mart'taki bomba yüklü bir araçla yapılan saldırıda bir üniversite görevlisinin öldüğünü; 26 Mart'ta yine bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 14 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini; dün meydana gelen bir patlamada ise bir kişinin öldüğünü yazdı.