Son 4 yılda 56 Filistinli, İsrail kontrol noktalarında öldürüldü

Son 4 yılda 56 Filistinli, İsrail kontrol noktalarında öldürüldü

Geçtiğimiz gün Filistinli bir kadın, İsrail kontrol noktasında İsrail güçleri tarafından katledilmişti.

Özgür Yılmaz - @ozgurr_yilmaz

Geçtiğimiz gün Filistinli bir kadının İsrail kontrol noktasında İsrail güçleri tarafından katledilmesi sosyal medyadan büyük tepki çekmişti. İsrail, Filistinli kadının "tehdit arz ettiği" gerekçesiyle öldürüldüğünü söylemişti. Ortaya çıkan araştırmalar, her yıl binlerce Filistinli'nin aynı gerekçeyle katledildiğini gösteriyor.

Dün yaşanan olayda, Filistinli kadın Kalandiya bölgesindeki West Bank kontrol noktasında vurulmuş, herhangi bir tıbbi müdahalede bulunulmadığı için kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Quds News Network adlı şirket, Filistinli kadının herhangi bir tehdit arz etmediğini söylerken, uluslararası organizasyonlar bu tip cinayetlerin oldukça sık işlendiğini söylüyor.

Filistinliler bu kontrol noktalarından geçmek zorunda ancak İsrail polisi bu yolları çift taraflı bir şekilde kapatarak Filistinlileri günlük rutinlerinden men ediyor.

Middle East Eye adlı şirketin raporuna göre ise, 2015'ten bu yana İsrail tarafından işgal edilen bölgelerdeki kontrol noktalarında en az 56 kişinin katledildiği ortaya çıktı.

İsrail'in 2015'ten bu yana ateş açma kurallarında esnemeye gittiğinin söylendiği raporda, bölgenin tamamında binlerce Filistinli'nin herhangi bir tehdit arz etmiyorken öldürüldüğü söyleniyor.