Son 1,5 ayın en yüksek vaka sayısını açıkladı, 'çok başarılıyız' dedi... Bakan Koca'dan çelişkili sözler

Son 1,5 ayın en yüksek vaka sayısını açıkladı, 'çok başarılıyız' dedi... Bakan Koca'dan çelişkili sözler

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

İleri Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, son bir buçuk ayın en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını söyledi. Son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı 1303 oldu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında yeniden yükselişe geçen vakalara ilişkin toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu: Son 24 saatteki verileri ilişkin konuşan Koca, 1303 kişiye Covid-19 tanısı konulduğunu, 23 kişinin daha hayatını kaybettiğini 1002 kişinin ise iyileştiğini söyledi. Koca’nın açıkladığı verilere göre, toplam vaka sayısı 253 bin 108’e ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 039’a, iyileşenlerin sayısı ise 233 bin 915’e yükseldi.

Toplantının ardından konuşan Koca'nın açıklamasından satır başları şöyle:

- “Son bir buçuk ayın en yüksek hasta sayısına ulaştık. Vaka sayılarımız bir süredir yükselişte. 1 Temmuz'da hasta sayımız 1192 idi. Bu sayı dün 1263 olarak gerçekleşti. Her artış uyarıcı olmalıdır.”

VAKA SAYISI ARTIYOR: ‘SALGINLA MÜCADELEDE BAŞARILIYIZ’

- “Geçmiş güne değil, yarınlara bakmaya davet ediyorum. Salgınla mücadelemiz başarıyla sürüyor, bundan kuşkunuz olmasın. Türkiye'nin salgınla mücadelesine başarısızlık etiketi yapıştırmak isteyen varsa ya salgının ne olduğu bilmiyor ya da unutmayı tercih ediyor. Vakaların azalması yükselmeyeceğine güvence teşkil etmemektir. Önemli olan mücadelede istikrardır.”

- “Sivas ve Urfa’da kısa bir süre yaşanan yoğun bakım hasta doluluğu dışında bir sorunla karşılaşılmadı.”

- “Covid-19 ve diğer tüm hastalıklar dahil olmak üzere servis yatağı doluluk oranı yüzde 51.3, yoğun bakım yatağı doluluk oranı yüzde 64.8, ventilatör doluluk oranı yüzde 31.7'dir. Sağlık çalışanlarımız, sağlık sistemimiz, hastanelerimiz ihtiyaca cevap verecek güçtedir.”

- “Günler geçtikçe tanı konulmuş kişi sayısı, temaslı kişi sayısı artıyor. Biz de zaman içinde salgınla bölgesel şartlar içinde mücadele yöntemini seçtik. Salgınla mücadele yerel mücadele özelliği kazandı.”

‘OKULLARIN 21 EYLÜL’DE AÇILMASI EĞİLİMİNDEYİZ’

- “Bilim Kurulu olarak 21 Eylül'de okulların açılması eğilimi içindeyiz. Kademelendirme tarzında olabilir, gerektiğinde uzaktan ve hibrit şeklinde de olabilir.”

DAHA FAZLA