'Somut bir adım atılana kadar direnişimiz devam edecek'

'Somut bir adım atılana kadar direnişimiz devam edecek'

Kani Beko'nun kendilerini aradığını doğrulayan Konak Direnişçileri, "somut bir adım atılıp işe geri alınana kadar alanlardayız" dedi.

Necdet Berkay Sağol / @BerkaySagol

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işlerine son verildikten sonra 172 gündür  açlık grevi yapan Mahir Kılıç ile birlikte direnen 7 direnişçi telefonla arayan DİSK eski Genel Başkanı ve CHP Milletvekili aday adayı  Kani Beko’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından  “İşe iade edileceksiniz, bu konuda anlaşma yapıldı, iki gün sonra İzmir’e gelerek sizinle birlikte bir basın toplantısı ile bu kararı kamuoyuna açıklayacağız.” dediği bildirildi.

'DİRENİŞİMİZ DEVAM EDİYOR'

Konuyla ilgili İleri Haber'e açıklamalarda bulunan Konak Direnişçilerinden Barış Kaya, "Kani Beko'nun bizi aradığı doğru evet ama henüz somut bir adım atılmadı. Biz bu şekilde laflar duymak istemiyoruz. Yağmurda çamurda bir kışı burada Konak Meydanı'nda geçirdik şimdi de sıcakta buradayız. Somut bir adım bekliyoruz ve işlerimize iade edilene kadar direnişimiz devam edecek" dedi.

'MAHİR KILIÇ'IN DURUMU CİDDİ'

Açlık grevinin 172'nci gününde olan Mahir Kılıç'ın durumunun çok ciddi olduğunu söyleyen Kaya, "Mahir'in artık eklemleri tutmuyor. Doktorlar vücudundaki tüm proteinin tükendiğini ve artık kaslarının da tükenmeye başladığını söyledi. Mahir'in tekrar sağlığına kavuşması için bir an önce somut bir adım atılmalı." ifadelerini kullandı.