Somali'de bombalı saldırı: 2'si ağır 6 Türkiyeli yaralandı

Somali'de bombalı saldırı: 2'si ağır 6 Türkiyeli yaralandı

Somali'deki bombalı saldırıda Türkiyeli inşaat ve çalışanların hedef alındı. Saldırı sonucu 2'si ağır 6 Türkiyeli yaralandı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun 30 kilometre dışında düzenlenen bombalı saldırıda Reuters, Türkiyeli mühendislerin hedef alındığını duyurdu. Saldırıda yaralanan 15 kişiden 6'sının Türkiyeli olduğu ve 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Reuters’ın bir polis memuruna dayandırdığı habere göre; Afgoye kasabasında hızla ilerleyen bir bombalı araç, Türkiyeli mühendislerin ve Somalili polislerin öğle yemeği yediği restorana daldı.

Yetkililer, kayıplara ilişkin bilgi vermek için henüz erken olduğunu söylerken, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Dr. Mehmet Yılmaz, “Ölü bilgisi olmadığını fakat yaralıların bulunduğunu” açıkladı.

Reuters’a konuşan Farah Abdullahi adlı bir dükkân sahibi, “Büyük bir patlama sesi duyduk, kısa süre sonra havada duman bulutları oluştu. Olay yerinde birkaç Türk mühendis ve silahlı Somali polisi konvoyu bulunuyordu” dedi. Abdullahi, “Ölümü, yaralı mı olduklarını bilmiyoruz ama sedyede taşınan insanlar görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AA: 4 TÜRKİYELİ YARALANDI

AA'nın aktardığına göre de Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliğinden alınan bilgiye göre, saldırıda yaralanan 4 Türkiyeli, Somali Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanlığın Twitter hesabında "Somali’de masum sivilleri hedef alan ve 4’ü Türk vatandaşı olmak üzere 11 sivili yaralayan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir" ifadesine yer verildi.

SAĞLIK BAKANI: YARALI SAYISI 15

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada 15 kişinin yaralandığını, yaralılardan 6'sının Türkiyeli, 9'unun Somali vatandaşı olduğunu duyurdu. 

Türkiyeli yaralılardan ikisinin durumunun ciddi olduğu belirtildi.