Somalı madencilerin Ankara'ya yürüyüşü jandarma tarafından engellendi

Somalı madencilerin Ankara'ya yürüyüşü jandarma tarafından engellendi

5 yıldır tazminatlarını ve yasal haklarını alamadıkları için Ankara'ya yürüyüşe geçen 3 bin 500 Somalı maden işçisinin yolu jandarma tarafından kesildi.

301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı’nın ardından Soma Holding ve Uyar Madencilik’ten tazminat hakları ödenmeden işten atılan ve aradan geçen 5 yıla, mahkeme kararlarına, verilen sözlere rağmen hakları ödenmeyen 3 bin 500 maden işçisinin Soma’dan Ankara’ya yapacakları 10 günlük yürüyüş bugün başladı.

"Sesimizi duyan var mı? Patron çaldı, sarı sendika sattı, T.K.İ. izledi, yargı görmedi, siyaset duymadı - Bağımsız Maden-İş ve 3500 Soma Emeklilik ve Tazminat Mağduru İşçiler” pankartı taşıyan işçiler, katliamda hayatını kaybeden her işçi için birer kilometre yol yürüyeceklerini belirtmişlerdi.

30 madencinin ve sendikacıların katılımı ile başlayan yürüyüşün önü bu kez Soma çıkışında jandarma tarafından kesildi. Jandarma komutanı alınan mahkeme kararının kendilerini bağlamayacağını ifade ederek, Soma’dan çıkılıp Bakır’a girilmek istenmesi halinde gözaltına alacaklarını  söyledi.