Somalı madencilere jandarma saldırısı: 'Buradayız, gitmiyoruz'

Somalı madencilere jandarma saldırısı: 'Buradayız, gitmiyoruz'

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bekleyişlerini sürdüren madencilere jandarma saldırdı. Madenciler oturma eylemine devam ediyor.

İleri Haber

Soma'da kıdem tazminatlarını ve ücretlerini alamadıkları için Ankara'ya doğru yürüyüşe başlayan maden işçileri, günlerdir Manisa Kırkağaç Çamlığı'nda bekleyişlerini sürdürüyordu. 

Ankara'ya yürüyüş başlatan madencilere jandarma ekipleri saldırdı. Jandarmanın saldırısı sonucu bir madencinin yaralandığı belirtildi.

Bağımsız Maden İş'in,Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda "Engeli aştık, yolu kestik. Sürüklendik, darp edildik ama buradayız, gitmiyoruz" denildi.

Abluka altına alınan madenciler, oturma eylemi yapıyor.

BAĞIMSIZ MADEN İŞ ÖRGÜTLENME UZMANLARI GÖZALTINA ALINDI

Kıdem tazminatı hakkı ve ücretlerini alabilmek için direnişe başlayan Somalı madencilerin Manisa Kırkağaç Çamlığı'nda jandarma tarafından gözaltına alınmalarının ardından Bağımsız Maden İşçileri Sendikası örgütlenme uzmanları Kamil Kartal ve Başaran Aksu da gözaltına alındı.

Kamil Kartal Salihli'de yaptığı bir konuşmada önlerine set ören jandarmaya tepki gösterirken, "Bir işverene, bir tek adama gücü yetmeyen devlet, şimdi gücünü bizde sınıyor. Biz bir kere daha bağırıyoruz buradan. Devletin gücünü bizde sınamayın! Yerin 7 kat altında alın teriyle yaşamını devam ettirmek durumunda kalıp, kör edilenler, sakat bırakılanlar, ciğerleri çürütülenlerden hesap sormasın devlet! Patrondan hesap soramayan devlet bizden soracak öyle mi? Öyle mi alay komutanı?" sözleriyle gündeme gelmişti.