Soma’da madenciler artan baskılara karşı eylemde

Soma’da madenciler artan baskılara karşı eylemde

Soma’da faaliyet gösteren İmbat Madencilik işçileri, artan baskı, mobbing ve idari cezalara karşı işletme önünde eyleme başladı.

Manisa Soma’da faaliyet gösteren İmbat Madencilik işçileri, son iki aydır artan baskı, mobbing ve idari cezalara karşı işletme önünde eyleme başladı.

Gece 24:00-08:00 vardiyasında yine benzer uygulamaların olması nedeniyle işten çıkan işçiler, maden sahasını terk etmedi ve yönetimle görüşmek istedi. Yeni vardiyaya gelen işçilerin de katılımıyla artan kalabalığın arttığı eylem, yönetimin görüşmeye yanaşmaması üzerine devam ediyor. Şu saatlerde Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, partilerin ilçe başkanları ve sendika temsilcileri sorunu çözmek için arabulucu olarak maden sahasına geldi.

İşçiler, yemek yeme, tuvalete gitme saatlerinin bile dakikalarla hesaplandığını, ocak ağzından 2 dakika önce çıkıldığı takdirde hemen yevmiye cezalarının kesildiğini ve bu baskıların bir an önce son bulması gerektiğini belirtti. Yaklaşık 500 işçinin yönetim binası önündeki bekleyişleri sürüyor.

EYLEM YAPAN MADENCİLERİ ENGELLEMEK İÇİN ÇEVİK KUVVET GÖNDERİLDİ

 

(EVRENSEL)