Soma Katliamı’nın faili patronun tahliyesine ailelerden tepki: Adalet göçük altında kaldı

Soma Katliamı’nın faili patronun tahliyesine ailelerden tepki: Adalet göçük altında kaldı

Soma’da katledilen madencilerin yakınları, katlaimın baş sorumlusu olan şirket yönetim kurulu başkanı Can Gürkan’ın tahliye edilmesini bugün protesto etti.

Soma Katliamı’nın gerçekleştiği madeni işleten Soma Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan dün tahliye edildi. Somalı Aileler katliamın baş sorumlusunun tahliye edilmesini bugün protesto etti.

Soma 301 Madenciler Derneği üyesi aileler ve avukatları Soma Beşyol Meydanı’nda Madenci Heykeli önünde toplanarak açıklama yaptı. Basın açıklamasında konuşan Soma 301 Madenciler Derneği Başkanı İsmail Çolak, tahliye kararının bütün madenci ailelerini derinden yaraladığını belirterek, bu kararı tanımadıklarını ifade etti.

'ADALET GÖÇÜK ALTINDA KALDI'

4 yıl süren dava sonrasında adeletin yerini bulmadığına vurgu yapan Çolak sözlerini şöyle sürdürdü: “11 Temmuz 2018’deki karar bizleri, kamu vicdanını yaraladı. Adaleti göçük altında bıraktı. Bu karara itiraz ederek bir üst mahkemeye taşıdık. Fakat istinaf mahkemesi ‘yangından mal kaçırır gibi’ dosya üzerinden bir ara kararla katliamın bir numaralı sanığı Can Gürkan’ı tahliye etti. Bu karara itiraz ediyor, kabul etmiyoruz. Bu davayı bir üst mahkemeye taşıyacağız. Verdiğiniz bu kararı tarih unutmayacak.”

'BU SANIKLARA VERİLEN CZALAR ZATEN ÖDÜL NİTELİĞİNDEDİR'

İsmail Çolak’ın ardından söz alan Manisa Barosu avukatlarından Seçil Egedeğerli, bu kararın bağımsız ve tarafsız olmadığını dile getirdi. “Bu sanıklara verilen cezalar zaten ödül niteliğindedir” diyen Seçil Egedeğerli, Alp Gürkan’ı ve Can Gürkan’ı tahliye eden mahkemenin sermayeyi ödüllendirdiğine dikkat çekti.