Soma katliamının 5. yılında madenci yakınlarından 'adalet' çağrısı

Soma katliamının 5. yılında madenci yakınlarından 'adalet' çağrısı

Soma katliamında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin yakınları, katliamın 5. yılında adalet arayışlarına omuz verme çağrısında bulundu.

Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği katliamın 5. yılında, madenci yakınları adalet arayışından vazgeçmeksizin yürüttükleri mücadelelerine omuz verme çağrısında bulundu.

Beş yıl süren hukuk mücadelesinin sonucunda sorumluların bir kısmının hala adalet önünde hesap vermediğini hatırlatan aileler, yargılanan suçlulara verilen cezaların ise ödül niteliğinde olduğunun altınız çizerek şunları söyledi:

İstinaf mahkemesi geçtiğimiz ay katliamın baş sorumlularından Soma Kömürleri A.Ş.’nin patronu Can Gürkan’ı tahliye etti. Şimdi dava dosyası Yargıtay’a kaldı. Siyasi iktidar ve sermaye Türkiye’de işçi yaşamının ne kadar ucuz olduğu konusunda bir kez daha ittifak ettiler. Bunu böyle bırakmakta kararlılar. Ancak adalet arayan 301 madenci aileleri olarak biz de kararlıyız!

Soma maden katliamının beşinci yılında, 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 13.00’da yapacağımız anmada ilk günden itibaren verdiğiniz desteğinizi yine bekliyoruz. Mücadelemize omuz verin, verin ki yeni işçi katliamları yaşanmasın! Adaleti hep birlikte yeryüzüne çıkaralım. Adalet bir gün herkese lazım olacak.

ANMA PROGRAMI

13:00 – Buluşma (Yer: Soma 301 Madenciler Derneği)

13:30 – Basın açıklaması (Yer: Madenci anıtı)

14:00 – Maden şehitlerini ziyaret (Yer: Soma 301 madenci şehitliği)