Sokağa çıkma yasaklarında 16 bin 900 firma faaliyetlerine devam etmiş!

Sokağa çıkma yasaklarında 16 bin 900 firma faaliyetlerine devam etmiş!

Bakan Varank, Covid-19 nedeniyle üretimi durduran otomotiv fabrikalarının 11 Mayıs itibarıyla üretime başlayacağını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sokağa çıkma yasaklarında 16 bin 900 firmanın çalışmaya devam ettiğini duyurdu.

Otomotiv sektörünün üretime ne zaman başlayacağı üzerine açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sokağa çıkma yasaklarında kaç firmanın çalıştığı bilgisini de verdi. 16 bin 900 firmanın sokağa çıkma yasaklarında da çalıştığını anlatan Varank, Kocaeli'nin ardından, günlük 4 binin üzerinde test kapasitesine sahip bir laboratuvar da Ankara'da kurulmuş olacak" dedi.

Bakan Varank, 11 Mayıs'tan itibaren ana otomobil fabrikalarının üretime başlayacağını açıkladı.

SEKTÖR 'NORMALLEŞME' İLE TOPARLANACAK

Varank açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorsunuz üretim cephesinde önemli gelişmeler var. Otomotiv fabrikalarının büyük bölümü yeniden üretime geçti. 11 Mayıs itibarıyla, ülkemizde tüm otomotiv ana fabrikalar tekrar faaliyetlerine başlamış olacak. Bazı tekstil firmalarının da açılmaya başladığını biliyoruz. AVM’lerin ve ihracat kanallarının normalleşmesiyle, sektör hızlıca toparlanacak.

Başta da ifade ettiğim gibi, evet zor bir dönemden geçiyoruz. Ama bu dönemin risklerine hazırlıklı olmak kadar, fırsatlarını da değerlendirmek gerekiyor. Burada da en büyük görev üreticilerimize düşüyor. ‘Yeni normale hazırlıklı olmak’ diyoruz. Ama bence asıl başarı, şimdiden bu yeni normali şekillendirmekten geçiyor.”

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 'normalleşme' sürecinin ilk adımını açıklamıştı.