SOHR: Karabağ’da ölen Ankara destekli paralı askerlerin cesedi Suriye’ye getirildi

SOHR: Karabağ’da ölen Ankara destekli paralı askerlerin cesedi Suriye’ye getirildi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR); Ankara’nın Dağlık Karabağ’da Azerbaycan saflarına gönderdiği bir grup cihatçının cesedinin Suriye’ye döndüğünü bildirdi.

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda Azerbaycan’ı destekleyen Ankara, çatışmaların şiddetlendiği ilk günlerden itibaren bölgeye Suriye’den cihatçı grupları getirtmekle suçlandı. AKP’liler iddiaları reddetse de SOHR, Salı günü Türkiye’ye bağlı cihatçılardan bir grubun cesedinin Suriye’ye getirildiğini bildirdi.

SOHR’dan yapılan açıklamada "Bu grupların ölü sayısı, Türk hükümetinin onları cepheye göndermesinden bu yana, cesetleri Suriye'ye getirilirken geri kalanı Azerbaycan'da kalan 78 savaşçı da dahil olmak üzere en az 119 oldu." denildi.

Al-Masdar’da yer alan habere göre Gözlemevi, kaynaklarının Türkiye’nin önümüzdeki günlerde 'Sultan Murad', 'El-Hamzat Tümeni' ve diğer gruplardan oluşan 400'den fazla savaşçıyı Azerbaycan'a ulaştırmak için hazırladığını bildirdi.

Gözlemevi, Karabağ'daki toplam paralı asker sayısının, son gönderilen 250 cihatçının ardından yaklaşık bin 450'ye yükseldiğini de sözlerine ekledi.