SOHR: Barış Pınarı bölgesindeki köylüler isyanda

SOHR: Barış Pınarı bölgesindeki köylüler isyanda

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR); Haseke yakınlarındaki köylerde Ankara destekli cihatçı grupların çiftçilerin tarım arazilerine el koyduğunu ve bölgenin su istasyonunu söktüğünü duyururken, Harbat Hamit köyünden bir gencin öldürülmesinin ardından bölge halkı eylem çağrıları yapıyor.

Resulayn kırsalındaki Harbat Hamit köyünden kaçırılan bir gencin cansız bedenine ‘Barış Pınarı’ bölgesinde ulaşılmasının ardından köylüler, Ankara destekli silahlı gruplara karşı eylem çağrısı yapıyor.

SOHR’un internet sitesinde yer alan habere göre bölge sakinleri, cihatçıların bölge halkına yönelik ihlallerine son vermelerini, bölgelerini terk etmelerini ve bu cinayeti soruşturmalarını talep etti.

Öte yandan Gözlemevi’ne göre, Sultan Murad ve Al-Mu'tasem Tümeni üyeleri, çiftçilerin tarım arazilerine yaklaşmasını engelliyor ve Ebu Rasin ve Tıl Temr'de Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile çatışmaların olduğu tehlikeli bölgelerde tarım arazilerine ekim yapıyor.

Habere göre El Hamza Tümeni üyeleri de Resulayn kırsalındaki Tel Halaf köyündeki su istasyonunu sökerek bilinmeyen bir yere taşıdı ve köy sakinlerini içme suyundan mahrum bıraktı.