Soğuk ve karlı hava etkisini sürdürecek

Soğuk ve karlı hava etkisini sürdürecek

Meteoroloji tahminlerine göre soğuk ve karlı hava en az 4 gün daha etkisini sürdürecek.

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı kuvvetini arttırırken, en az 4 gün daha süreceği ve ülke genelinde de gelecek hafta sonuna kadar kar yağışının etkili olacağı belirtildi.

Soğuk ve karlı hava ülke genelinde etkisi olurken, küresel tahmin sistemlerine ve Meteoroloji’nin verilerine göre soğuk hava dalgası bir süre daha etkisini sürdürecek. İstanbul’da perşembe gününe kadar sürmesi beklenen kar yağışı yurdun doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın Doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR UYARISI

Yağışların, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas hariç), Batı Karadeniz’in kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Giresun, Muş, Bingöl, Bitlis, Adıyaman, Antep ve Kilis çevreleri, Diyarbakır ve Urfa’nın batı kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

DAHA FAZLA