SML Etiket işçileri direnişin 20. gününde: ‘Sonuna kadar mücadele edeceğiz’

SML Etiket işçileri direnişin 20. gününde: ‘Sonuna kadar mücadele edeceğiz’

Sendikaya üye olduğu için SML Etiket’ten atılan tekstil işçileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken, herkesi üç kadın işçi olarak sürdürdükleri direnişlerine destek vermeye çağırdı.

İleri Haber

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesindeki Haramidere Sanayi Sitesi’nde bulunan SML Etiket fabrikasında aralarında DİSK Tekstil ve Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil) üyelerinin de olduğu 22 işçi işten atıldı. Direnişe başlayan Dev Tekstil üyesi 3 kadın işçi, 20 gündür hakları için mücadele ediyor.

H&M, Zara gibi uluslararası markalara üretim yapan SML Etiket’in patronları, işten çıkarmalara gerekçe olarak “küçülme”yi gösterse de işçiler, işten çıkarılmalarının sebebinin sendikal örgütlenme olduğunu söylüyor.

‘’Patronlar sendika temsilcisi bir kadın arkadaşımızı darp ettiler, telefonunu kırdılar. Çadır kurmamamız için dubalar çekiyorlar. Sürekli bir baskı var ama biz sonuna kadar mücadele edeceğiz’’ diyen işçiler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken, herkesi üç kadın işçi olarak sürdürdükleri direnişlerine destek vermeye çağırıyor.