Slovakya'da postacılar ırkçı partinin içeriklerini taşımayacak

Slovakya'da postacılar ırkçı partinin içeriklerini taşımayacak

Slovakya Posta İdaresi, yerel idare seçimlerine bir hafta kala, ırkçı ve yabancı düşmanı parti tarafından gönderilen propaganda malzemelerini taşımayacağını açıkladı.

Slovakya'da il valileri seçimlerine bir hafta kala Slovakya Posta İdaresi'nden idkkat çekici bir karar geldi. 

BBC Türkçe'den Tarık Demirkan'ın haberine göre, Posta İdaresi Sözcüsü Martina Mackova tarafından yapılan açıklamada, ırkçı ve yabancı düşmanı "Bizim Slovakyamız" (LSNS) partisinin propaganda malzemelerinin taşınmayacapı belirtildi.

Irkçı, halkı düşmanlığa teşvik eden, insanlar arasında nefret söylemi yayan propaganda malzemelerini taşımayı reddettiklerini söyleyen sözcü, postacıların halka ulaştırılan malzemelerle ilgili olarak sorumluluk taşıdıklarını vurguladı. 

Sözcü, "Bunlar suç unsurudur. Bunları sadece basan ve yayımlayan kişiler ve kurumlar değil, yayanlar da mahkeme önünde sorumludur. Biz bu sorumluluğu üstlenmek istemiyoruz" dedi. LSNS lideri Marian Kotleba ise bunun bir sansür olduğunu ileri sürdü.

IRKÇILIKLARINI GİZLEMİYORLAR

Slovakya'da son dönemde yükselişe geçen LSNS, üyeleri siyah üniforma benzeri kıyafetlerle dolaşan ve "beyaz ırkçılık" yaptığını asla gizlemeyen bir parti. 

Önce Macar azınlığa karşı bir hareket olarak ortaya çıkan parti daha sonra Roman ve Yahudi karşıtı bir çizgiye yerleşti. Son yıllarda ise bütün propagandasını mülteci ve İslam karşıtlığına temellendiriyor.

2016 yılının mart ayında yapılan genel seçimlerde bütün partiler mülteciler konusunu seçim kampanyalarının merkezine oturtmuşlardı. Ancak radikal ırkçı LSNS doğal olarak bu konuyu en demagog bir biçimde kullanan ve halkın yabancılara karşı olan korkusunu en acımasızca sömüren parti oldu.

LSNS yüzde 12'lik bir oy oranıyla 2016 genel seçimlerinde 150 kişilik parlamentoda 14 sandalye kazandı ve bu sonuçlarla parlamentodaki 3'üncü büyük grubu oluşturdu