Skandallar bitmiyor: TÜGVA İzmir İl Temsilcisi referansıyla hakim ve savcı atamışlar! 

Skandallar bitmiyor: TÜGVA İzmir İl Temsilcisi referansıyla hakim ve savcı atamışlar! 

Skandalların ardı arkası kesilmediği TÜGVA'da İzmir İl Temsilcisi Ali Köstepen'in referansıyla yargıya birçok hakim ve savcı atandığı ortaya çıktı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üzerinden ordu, emniyet, yargıya ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişinin yerleştirilmesi, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tutulmasının yanı sıra ‘paralel yapılanma’ belgelerinin ortaya çıkmasının ardından gündemden düşmeyen tartışmalar sürüyor. 

Gazeteci Metin Cihan son olarak, TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Ali Köstepen'in, TÜGVA belgeleri haberlerine erişim engeli getiren hakimin atanmasında 'referans' olduğuna ilişkin belgeleri sosyal medya adresinden paylaştı.

Belgeleri Twitter hesabından paylaşan Metin Cihan, Köstepen'e "Herkesin huzurunda doğrudan soruyorum; Ali Bey, paralel yapılanma nitelikli TÜGVA belgelerinde yer alan bu kişiyi Google'da aratınca şu an Ankara 5. İdare Mahkemesi hakimi olduğunu gördüm. Referans hanesinde adınız ve telefon numaranız yazıyor. Bunu nasıl açıklarsınız?" diye sordu.

BAKAN GÜL'E: OKUYORSUNUZ DEĞİL Mİ?

Ali Köstepen'in cevap vermemesi üzerine bir paylaşım daha yapan Metin Cihan, Köstepen'in 'referans' olduğu hakimin, haber sitelerine erişim engeli getiren hakim olduğunu belirtti.

"Ali Bey, susma hakkını kullanıyor, saygı duyalım" diyen Gazeteci Metin Cihan, Adalet Bakanı Gül'e seslenirken, şunları kaydetti:

"Listedeki diğer şahıs da şu an hakim. Hem de TÜGVA haberine erişim engeli getiren adliyede hakim. Nasıl hakim olmuş derseniz, TÜGBA İl Temsilcisi Ali Köstepen'in referansıyla mülakatı geçmiş. Abdülhamit Gül, okuyorsunuz değil mi?"

'TÜGVA TEMSİLCİSİ, HAKİM/SAVCI ATAMASI YAPABİLİYOR'

Metin Cihan son olarak Köstepen'in referansıyla yargıya başka isimlerin de yerleştirildiğine ilişkin belgelere ulaştığını ifade ederken, "Paralel devlet yapılanması deşifre olunca kafasını kuma gömüyor TÜGVA'cı Ali Köstepen. Üstelik onun referansıyla mülakatı geçip yargıya yerleştirilen başka şahıslar da var listede. Düşünün, bir TÜGVA il temsilcisi hakim/savcı ataması yapabiliyor" ifadelerini kullandı.