Skandal üstüne skandal: Serbest bırakılan istismarcı, devlet kurumlarının gözü önünde aile ve çocukları taciz etmeyi sürdürdü!

Skandal üstüne skandal: Serbest bırakılan istismarcı, devlet kurumlarının gözü önünde aile ve çocukları taciz etmeyi sürdürdü!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde yaşanan skandal olaylar zinciri, AKP Türkiyesi'nde çocuk istismarının bizzat devlet kurumlarınca nasıl normalleştirilmeye çalışıldığını gözler önüne serdi. Mahkemece serbest kalan istismarcı, devletin gözü önünde istismara maruz bırakılan çocuklar ve ailesini taciz etmeyi sürdürdü.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

AKP Türkiyesi’nde çocuk istismarının önlenmesi bir yana, istismarcıların cezalandırılmaması çocuk istismarını had safhaya çıkardı. Öte yandan bizzat iktidarın ‘muhafazakar aile yapısı’ söylemiyle, yetkili kurumların aile içi istismara göz yumduğu örnekler ise günden günde artıyor. Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşananlar, çocukların nasıl yetkili kurumların gözleri önünde istismarcıyla aynı ortamda yaşamaya mecbur bırakıldığını gözler önüne serdi.

Yaşları 13 ve 14 yaşlarında olan iki çocuk, 6 yıl önce komşuları olan bir yakınları tarafından istismara maruz bırakıldı. Olayın etkisiyle travma yaşayan çocuklar, yaşadıklarını kimseye anlatamadı.

İstismar olayı, yakın zaman önce çocuklardan birinin okuldaki öğretmenine anlattıklarıyla ortaya çıktı. Bunun üzerine okul, istismarcıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Adli Tıp raporunda istismar bulgularının çıkmasıyla, çocukların anlattıklarının uyuşmasına rağmen gözaltına alınan istismarcı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

SERBEST KALAN İSTİSMARCI AİLEYİ TACİZ ETMEYE BAŞLADI, POLİS KONUYLA İLGİLENMEDİ

Çocukların yaşadığı eve komşu olan istismarcı, serbest bırakılmasının ardından aileyi taciz etmeye başladı. Çocukların kaldığı odanın penceresine gelen istismarcı, baba tarafından görüntülenerek polise şikayet edildi ancak polis olayla ilgilenmedi.

Tacizlere devam eden istismarcı, çocukların oyun oynadığı bahçeye gelerek sözlü saldırıda bulundu. Bunun üzerine bu defa anne tarafından çağırılmasına rağmen polis yine olay yerine gelmedi.

Son yaşananların ardından annenin savcılığa bir kez daha başvurmasıyla birlikte istismarcıya 90 gün uzaklaştırma cezası verildi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI SEYİRCİ KALDI

Tüm bunlar yaşanırken, istismar şikayeti okul tarafından yapıldığı için sürecin başından itibaren bilgi sahibi olunmasına rağmen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından eve gelip aileyle görüşmek dışında herhangi bir girişim olmadı.

AİLE TRAVMAYLA KARŞI KARŞIYA

İstismar ve tacizlerden mağdur olan ailenin ise sığınabileceği bir kurum kalmamış durumda. İstismarcının mahkemeler tarafından serbest bırakılması, Arsuz emniyetinin tacizlere kayıtsız kalması üzerine polisler hakkında da şikayette bulunan mağdur aile devlet kurumlarıyla karşı karşıya kalma ve yanlarında hiçbir devlet kurumunu bulamamanın travmasını yaşıyor.

DAHA FAZLA