Skandal savunma: Askerden yeni dönmüştüm

Skandal savunma: Askerden yeni dönmüştüm

Karst'ta 5 çocuğa tecavüz ve istismardan ifade veren amca "Askerden yeni dönmüştüm" dedi.

Kars’ta 12 yaşındaki yeğenine dört yıldan beri tecavüz ettiği, diğer yeğenine ise istismarda bulunduğu öğrenilen 28 yaşındaki kişi için 30 yıl hapsi istendi. Çocukların ailesi, tecavüz eden amca hakkında şikayetçi olmadı.

Kars'ta yaşanan olay, bir imam hatip ortaokulu öğrencilerinin 2 Ocak'ta bulduğu defter yaprakları sayesinde ortaya çıktı.

Öğretmenlere verilen notta kirlendiğini, tecavüze uğradığını, büyüyünce evlenemeyeceğini belirterek, "İnşallah hamile kalmam. Kalırsam ailem tarafından öldürülürüm. Ölmek istiyorum" diye yazıyordu. Notu istismara uğrayan S.'nin yazdığı anlaşılınca, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan S., kendisini istismar eden altı kişiden birinin, babasının kardeşi olan Vedat isimli kişi olduğunu söyledi. S., "Top almam için para vermişti. Top alıp ahıra giderken peşimden geldi. Bana tecavüz etti" dedi. S., diğer beş kişinin ise aynı okuldaki çocuklar olduğunu söyledi.

SKANDAL SAVUNMA: 'ASKERDEN YENİ DÖNMÜŞTÜM'

İsmail Saymaz'ın Hürriyet'teki haberine göre; Vedat isimli kişi savcılık ifadesinde, "4-5 yıl kadar önce askerden döndükten sonra evimizde S. geldi. Uzun süredir askerde olmam nedeniyle cinsel arzularım vardı. Bir an gözüme hoş geldi. Cinsel ilişkiye girmedim. S. evimize gelip gittiği sırada bu eylemleri yaptım. İzin veriyordu" dedi. Vedat’ın 15 yaşındaki abla G.’yi de istismar ettiği anlaşıldı.

İLK DURUŞMA KASIM'DA

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazırlanan iddianamede tecavüz kanıtlandı. S. ile anne ve babası ise şikayetçi olmadı.

Amca hakkında çocuğun cinsel istismarı suçundan en az 16 yıl, S. ve G.’ye yönelik cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 7.5’şer yıl olmak üzere 30 yıl hapis cezası talep edildi.

Davanın ilk duruşması Kars 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülecek.

 

DAHA FAZLA