Skandal: Kız çocuklarının gösterisi kıyafetleri nedeniyle yarıda kesildi

Skandal: Kız çocuklarının gösterisi kıyafetleri nedeniyle yarıda kesildi

AKP'nin topluma yönelttiği gerici saldırıların en çok yöneldiği kesim olan çocukların bayramı da gericiliğe kurban edildi.

Mersin’in Akdeniz İlçesi’nde bulunan Kazanlı İlkokulu’ndaki çocuk bayramı kutlamaları sırasında 3'üncü sınıf öğrencisi kız çocuklarının gösterisi kıyafetleri gerekçe gösterilerek yarıda kesildi.

Sahneden çıkarılan çocuklar, 1 aydır hazırlandıkları gösterinin yarım kalması üzerine gözyaşı döktü. Veliler yaşanan olaya tepki gösterirken, etkinliği takip eden Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’le konuşma talepleri de kabul görmedi

ELBİSELERİN GÖBEĞİNİN AÇIK OLMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞLAR!

Olayı anlatan bir veli, “Benim çocuğum farklı bir sınıfta okuyor. Okul bahçesindeki gösterileri izlerken bir grubun gösterisinin birden bire kesildiğini fark ettim. Sonra anons yapıldı. Bazı anne babalar, ‘Çocuklarımızı cinsel obje olarak göremezsiniz, bu nasıl bir anlayış, bunlar çocuk’ diyerek tepki gösterdi. Çocukların kıyafetinde herhangi bir anormallik yoktu. Orada duyduğum kadarıyla, elbiselerin göbek kısmının açık olmasından yetkililer rahatsız olmuş ve gösterinin bitirilmesini istemişler” dedi.

SUÇU MUHTARLARA ATTI, SKANDALI SAVUNDU

Konuyla ilgili konuşan Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ise gösterinin yarıda kesilmesi talebinin bazı muhtarlar ve vatandaşlardan geldiğini iddia etti. Şimşek, “Bir muhtarımız mikrofonu eline alıp tepki göstermek istedi. Ben engelledim. Okul müdürünün de durumdan haberi yokmuş. O yaşta çocuklara uygun elbiseler değildi. Eğitim ortamına uygun elbiseler değildi” ifadelerini kullandı.

'BU ZİHNİYET İLÇEDEKİ EĞİTİMDEN SORUMLU'

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitimdeki gerici kuşatmanın ne aşamaya geldiğinin ve hangi makam düzeyine ulaşıldığının çok net ve çarpıcı örneği. 3’üncü sınıf öğrencisinin elbisesini müstehcen görebilecek bir zihniyet o ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor. 23 Nisan kutlamalarında öğretmenler, sergilenecek gösteriye uygun, çocuğun da heves duyacağı kıyafetler seçer. Hiçbir normal insanın aklına 3’üncü sınıf düzeyi için müstehcenlik fikri gelmez. Çok sarsıcı ve gerici bir müdahale ve maalesef çocuklarımız bu zihniyete teslim edilmiş durumda” diye konuştu. (Abidin Yağmur-Cumhuriyet)

DAHA FAZLA