Skandal: HDP'li eski vekil Zeydan hakkında verilen tahliye kararı jet hızıyla durduruldu!

Skandal: HDP'li eski vekil Zeydan hakkında verilen tahliye kararı jet hızıyla durduruldu!

Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş ile aynı hücrede kalan eski HDP milletvekili Abdullah Zeydan hakkında verilen tahliye kararı jet hızıyla durduruldu.

İleri Haber

Edirne’de tutuklu bulunan HDP eski milletvekili Abdullah Zeydan hakkında verilen tahliye kararı, savcının itirazının mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine durduruldu. Tahliye edilmesi beklenen Zeydan'ın tutukluğu, jet hızla alınan bu kararla devam edecek.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 4 Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili ve Selahattin Demirtaş’ın hücre arkadaşı Abdullah Zeydan hakkında bugün önce tahliye kararı verildi. Kararı, avukat Mahsuni Karaman sosyal medya hesabından duyurdu.

Karaman Twitter hesabından "4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan 26. dönem HDP milletvekili Abdullah ZEYDAN ile ilgili;  Hakkındaki hükmün, yasal değişiklik nedeniyle temyizi üzerine infazın durdurulması ve TAHLİYE kararı verildi" paylaşımını yaptı.

 

SAVCI İTİRAZ ETTİ, MAHKEME JET HIZLA KABUL ETTİ

Tahliyesi beklenen Zeydan ile ilgili bu karar, savcının itirazının mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine durduruldu. Konuyu Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Zeydan'ın avukatı Murat Arksak, paylaşımında "Müvekkilim Abdullah Zeydan iki saat önce tahliye oldu, yarım saat öncede savcı itiraz etmiş on dakika öncede Mahkeme, savcının itirazını kabul ederek Hükmen tutuklama devam demiş. Türkiye de hukukun içinde bulunduğu vahamet işte budur" ifadelerini kullandı.