Skandal görüntü Meclis'e taşındı: 'AKP ve MEB laikliğe savaş açtı'

Skandal görüntü Meclis'e taşındı: 'AKP ve MEB laikliğe savaş açtı'

İstanbul'daki bir özel okulda çekilen görüntüleri Meclis'e taşıyan Yarkadaş, "AKP ve MEB tarikatların emir kulu haline geldi" dedi.

İstanbul'da okulların açıldığı gün çekilen bir videoda öğrencilerin tekbir getirdiği görüntüler TBMM'ye taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yönelttiği soru önergesinde "Bu uygulama İçin siz mi talimat verdiniz? Okul müdürleri laiklik karşıtı eylemler için cesareti sizden mi alıyor?" sorusunu yöneltti.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Okullar MEB eliyle gericiliğin laboratuvarı haline getirildi. AKP bir kuşağı yok ediyor. Buna karşı laikliği kararlılıkla savunacağız" ifadesini kullandı. Yarkadaş, AKP ile MEB'in Atatürkçülüğü yok etmek için eşgüdüm içinde hareket ettiğini de savundu.

Okulların AKP'nin gerici ve çağdışı uygulamalarının laboratuvarı haline geldiğini belirten Yarkadaş, "AKP iktidarı, sorunları çözemeyince dizginlerinden boşaldı ve din sömürüsünü zirveye taşıdı" dedi.

"MALEZYA MODELİ"

Okulda çekilen görüntülerin tüm yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirten Yarkadaş, "Türkiye'ye AKP eliyle Malezya modeli dayatılıyor. Buna tüm gücümüzle direnecek, Türkiye'nin geleceği olan çocukları tarikat ve cemaatlere yem etmeyeceğiz" diye konuştu.

Evrim'e ilişkin derslerin kaldırılıp zorunlu din dersi saatlerinin artırıldığını da hatırlatan Yarkadaş, "Okullarda bilim sıfırlandı. Müfredattan Atatürk çıkarıldı.  Bilimden boşaltılan alan hurafelerle dolduruldu. AKP ve MEB, bilime, laikliğe ve dolayısıyla demokrasi ve özgürlüklere savaş açtı" ifadesini kullandı. 

"SAVCILAR NEYİ BEKLİYOR?"

Cumhuriyet Savcılarını da göreve çağıran Yarkadaş, "İstanbul'da bir özel okulda çekilen görüntüler, anayasayı ayaklar altına almaktır. Görevinizi yapın ve sorumlular hakkında soruşturma açın! Sizler cumhuriyetin değerlerini korumakla yükümlüsünüz" dedi.

Yarkadaş ailelere de seslenerek "Gericiliğin, aydınlığa savaş açtığı bir dönemden geçiyoruz. Çocuklarımızın tarikat ve cemaatlerin tuzağına düşmemesi için birlikte mücadele edelim" ifadesini kullandı.

 

DAHA FAZLA