Skandal dava gerekçesiyle ilgili suç duyurusu

Skandal dava gerekçesiyle ilgili suç duyurusu

HDP'li siyasetçileri sosyal medyadan takip etmeyi dava gerekçesi sayan hakim ve savcılar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’la, İdris Baluken, Ferhat Encü, Faysal Sarıyıldız ve kendisinin sosyal medyada takip edilmesini davaya gerekçe yapan savcı ve hâkimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Amasya Üniversitesi’nde okuyan 5 öğrenciye Yüksekdağ, Demirtaş, Baluken, Encü, Sarıyıldız ve Beştaş’ı Twitter’dan takip ettikleri için‘terör' suçlamasıyla dava açılmıştı. Öğrenciler hakkında hazırlanan iddianame geçen hafta Amasya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

BAŞKAN VE ÜYE HAKİMLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Beştaş, avukatı aracılığıyla iddianameyi hazırlayan Amasya Savcısı Mehmet Tahir Avcıbaşı’yla, iddianamenin kabul kararını veren Amasya Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkan ve üye hakimleri hakkında HSK 2’nci Dairesi Başkanlığı’na şikayet başvurusunda bulundu.

DÖRT FARKLI GEREKÇE

Beştaş, savcı ve hakimler hakkında “görevi kasten kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ve insanlığa karşı suç” gerekçesiyle dava açılmasını istedi.