Siyasi tutuklular IŞİD’lilerle birlikte revire çıkarılıyor

Siyasi tutuklular IŞİD’lilerle birlikte revire çıkarılıyor

Cezaevinde siyasi tutuklular IŞİD’li ve adli tutuklularla aynı revirde tutma uygulamasına başlandı.

Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde bulunan siyasi tutuklular, son dönemde IŞİD’li ve adli tutuklularla birlikte revire ve hastaneye götürülmeye başlandı. Bu durumun olumsuz sonuçlara yol açabileceği belirten tutuklular, duyarlılık çağrısında bulundu.

Siyasi tutuklu ve hükümlülere yönelik fiziki şiddet ve hak ihlalleriyle daha önce gündeme gelen cezaevlerinden biri olan Silivri 5 No’lu Ceza İnfaz Kurumu’nda son dönemde yeni bir uygulama devreye sokuldu. Cezaevinde bulunan siyasi tutuklular, aynı cezaevinde kalan IŞİD ve adli tutuklularla birlikte revir ya da hastanelere götürülmeye başlandı.  

‘BİLİNÇLİ YAPILIYOR’

Cezaevinde kalan tutuklulardan Vedat Çelik’in, iki haftada bir izin verilen telefon görüşmesinde ailesine aktardığı bilgiye göre, son haftalarda siyasi tutuklular, cezaevi idaresi tarafından bilinçli bir şekilde IŞİD’li ve adli tutuklularla birlikte revire çıkarılıp, hastaneye sevk ediliyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre cezaevi idaresiyle yapılan görüşmelere rağmen, bu yönde herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Duruma ilişkin ailelerin önümüzdeki günlerde İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvurarak, girişimlerde bulunulacağı öğrenildi.