Siyanür sızıntısının ardından altın madeninin faaliyetleri durduruldu

Siyanür sızıntısının ardından altın madeninin faaliyetleri durduruldu

Bakanlık, iyileştirme faaliyetleri tamamlanana dek faaliyete izin verilmeyeceği açıklamasında bulundu.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Maddencilik şirketine ait madende siyanür sızıntısı olmasının ardından faaliyetler, Bakanlık kararıyla geçici olarak durduruldu. Bakanlık, iyileştirme çalışmaları tamamlanana kadar faaliyete izin verilmeyeceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan'ın İliç ilçesinde, Türkiye ve Kanadalı firmanın sahip olduğu Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilen madende kullanılan siyanürü taşıyan borunun patlaması sonucu oluşan çevre katliamı sonucu altın madenin faaliyetlerini durdurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni işletmesinin faaliyeti durdurulmuştur. İlave çevresel iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı Bakanlığımız denetim ekiplerince tespit edilene kadar tesisin faaliyet göstermesine izin verilmeyecektir" denildi. 

ŞİRKET, İDDİALARI REDDETTİ

Çevre katliamı sonrası Anagold Madencilik tarafından yapılan açıklamada, sızan siyanür miktarının 8 kilogram olduğu ve "hemen temizlendiği" ileri sürülürken, "Fırat Nehri'ni etkilediği iddiaları tamamen yanlıştır" denildi.

DAHA FAZLA