Siyahlar belediye meclisini işgal etti

Siyahlar belediye meclisini işgal etti

Polis tarafından 10 gün önce önce vurularak öldürülen siyah genç için halk belediye meclis binasını işgal etti.

ABD'nin California eyaletinin başkenti Scramento’da 22 yaşındaki siyah bir gencin 10 gün önce polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından halk, belediye meclisini işgal etti. Eyleme katılan halk "Adalet yoksa barış da yok" sloganları attı.

Eylemlerin öncülüğünü, öldürülen Stephon Clark’ın kardeşi Stevante Clark yaptı. Stevante, Belediye Başkanı Darrell Steinberg’in önündeki kürsüye oturdu.

Halk daha sonra Golden 1 Center’da oynanacak maç öncesi NBA hayranlarının sahaya girmesine engel oldu. Önümüzdeki günlerde ülke genelinde birçok şehirde Stephon Clark için anma eylemleri düzenlenecek.

BAŞSAVCILIK MÜDAHİL OLDU

Olayla ilgili polisin yürüttüğü soruşturmaya başsavcının ofisinin de müdahil olduğu açıklandı. Polis başsavcılığın bu girişiminin protestolara neden olan davaya inanç ve şeffaflık getirmesini umduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Sacramento’da iki polis memuru 18 Mart’ta bir arabanın camlarının kırıldığına dair aldıkları ihbar üzerine harekete geçmiş, 22 yaşındaki Stephon Clark’ı büyükannesinin evinin arka bahçesinde vurarak öldürmüşlerdi.

Clark'ın üzerinden sadece cep telefonu çıkmasına rağmen polisler Clark'ın onlara silah doğrulttuğunu öne sürmüştü.