Siyah transporter ve işkenceden sonra: CHP'ye iftira at, rahat yaşa

Siyah transporter ve işkenceden sonra: CHP'ye iftira at, rahat yaşa

Terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Cavit Yılmaz isimli kişi, kendisini cezaevinde ziyaret eden MİT elemanları ve TEM polislerinin, CHP aleyhine ifade vermesini istediklerini söyledi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) muhalefete yönelik baskıları gün geçtikçe artıyor. Siyah transporterlarla kaçırılmaların artış göstermesinden sonra, işkence merkezi iddiaları da gündeme gelmişti.

Cavit Yılmaz isimli bir kişi, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. İddiaya göre MİT personelleri ve Terörle Mücadele (TEM) polisleri tutuklu bulunan Yılmaz ile defalarca kez görüştü.

'RAHAT YAŞARSIN'

Yılmaz ile gerçekleştirilen bir görüşmede ise, “DHKP/C terör örgütüne bağlı Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun yaz kamplarına hangi belediyenin otobüsleriyle gittiniz? Ataşehir, Şişli ve Beylikdüzü belediyelerinin size olanak sunduğunu biliyoruz. Bunlar istihbarat raporlarında da var. İfadende şu belediye bize şu kadar para verdi demen yeterli. Daha sonra rahat yaşarsın” denildiği iddia edildi. Yılmaz, TEM polislerinin istediği çok sayıda kişi ve kurum hakkında ifade verdi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tahliye edildi. Almanya’ya kaçan Yılmaz, Alman polisine verdiği ifadesinde Türkiye’de tehdit, baskı ve psikolojik işkence sonucu etkin pişmanlıktan yararlandığını söyledi.

[ih2]

Yılmaz, Almanya’da polise verdiği ifadesinde Türkiye’de baskı altında ifadeler verdiğini ve tanık olduğunu anlattı. Yılmaz ifadesinde gözaltında olduğu sırada Atakan isimli bir polisin kendisini görmeye geldiğini belirterek bu polisin, “DHKP/C terör örgütüne bağlı Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun yaz kamplarına hangi belediyenin otobüsleriyle gittiniz? Ataşehir, Şişli ve Beylikdüzü belediyelerinin size olanak sunduğunu biliyoruz. Bunlar istihbarat raporlarında da var. İfadende şu belediye bize şu kadar para verdi demen yeterli. Daha sonra rahat yaşarsın” şeklinde bir konuşma yaptığını aktardı.

[ih3]