Siyah ABD vatandaşı Brooks'u öldüren polis kovuldu

Siyah ABD vatandaşı Brooks'u öldüren polis kovuldu

ABD'nin Atlanta şehrinde siyahi Rayshard Brooks'a ateş ederek hayatını kaybetmesine neden olan polisin kovulduğu, olay yerinde bulunan diğer polisin ise idari izne çıkarıldığı bildirildi.

ABD'nin Atlanta kentinde siyahi Rayshard Brooks'a ateş ederek hayatını kaybetmesine neden olan polisin kovulduğu, olay yerinde bulunan diğer polisin ise idari izne çıkarıldığı bildirildi.

ABD’de George Floyd’un öldürülmesinin ardından protestolar devam ederken, Georgia eyaletinin başkenti Atlanta'da da bir başka siyah polis kurşunuyla hayatını kaybetti.

Atlanta Emniyet Müdürlüğü'nün Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamaya göre, cuma günü akşam saatlerinde bir fastfood zincirinin otoparkında 27 yaşındaki Brooks'a ateş eden polis memuru Garrett Rolfe'ın görevine son verildi. Olay yerinde bulunan diğer polis Devin Brosnan ise idari izne çıkarıldı. Yetkililer olayın kapsamlı bir şekilde araştırılacağını açıkladı.

POLİS 3 EL ATEŞ ETTİ

Kamera kayıtlarına göre Rayshard Brooks, cuma günü akşam saatlerinde Wendy's adlı fastfood restoranının önünde "arabaya servis" için beklediği sırada aracında uyuyakalmış, daha sonra polisin ikazı üzerine aracını park yerine çekmişti.

Daha sonra kendisine alkol testi yapan polisler, Park alanında arabasının içinde uyuyan 27 yaşındaki siyahi Rayshard Brooks’u araçtan indirerek gözaltına almak istedi.

New York Times’ın aktardığına göre Brooks, polise direndiği sırada şok tabancası ile vuruldu. Ardından polisin elindeki şok tabancasını alarak, olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Polis Garrett Rolfe, Brooks'u yakın mesafeden 3 el ateş ederek vurdu. Brooks hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olayın duyulmasının ardından kentte büyük protestolar yaşandı ve artan baskı sonrasında Atlanta Polis Şefi Erika Shields istifa etmişti.