Sivri biber 25 lirayı gördü!

Sivri biber 25 lirayı gördü!

AKP'nin ekonomi ve tarım politikalarının sonucu olarak, sebze ve meyvedeki fiyat artışı seçimin ardından da tam gaz devam ediyor. Sebzede sivri biber 25 lirayı görmüş durumda...

AKP’nin sebebini “fırsatçılar, stokçular, dış güçler” gibi gerekçelerle açıkladığı ve seçim öncesi göstermelik olarak kurulan tanzimlerle “Fiyatları düşürdük” dediği sebze ve meyvede fiyat artışı son hızıyla sürüyor. Patates 4, soğan 6 lirayı aştı. Sivri biber ise 25 lirayı gördü.

Tanzimlerde kilosu 2 liraya satılan soğan ve patates, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin ürün verdiği beş market dışında yükselişe geçti.

Patates 4, soğan 6 lirayı aştı. Tanzim ürünlerini satan marketlerde boş kasalar dikkat çekerken bazı marketlerde fiyatı 25 lirayı gören sivri biberin satışı yapılmıyor. Domates ve salatalığın 6 lirayı aştığı marketlerde salkım domates ise 10 liranın üzerinde satılıyor. Market çalışanları, sezon ürünlerinde fiyatların çok yüksek olduğunu belirtirken, hallerden yeterli ürün gelmediği için meyve sebze reyonlarında küçülmeye gittiklerini vurguluyor.

‘VATANDAŞ TEPKİLİ’

Bir market zinciri çalışanı, "Reyonlara göstermelik yaz ürünleri koyuyoruz. Domates yaz sebzesi olmasına rağmen hâlâ kısıtlı ve yüksek fiyatla geliyor. Karpuzu rafa 5-10 tane koyuyoruz. Vatandaş da tepkili ama ne yazık ki piyasada mal yok" ifadesini kullandı. (Halk TV)

DAHA FAZLA