Sivas'ta defalarca nişanlandırılan çocuk, şikayetlere rağmen gizlice evlendirilecek

Sivas'ta defalarca nişanlandırılan çocuk, şikayetlere rağmen gizlice evlendirilecek

Sivas'ta annesinin zorlaması üzerine defalarca nişanlandırılan çocuk, en son nişanlandırıldığı kişinin ailesi tarafından alıkonuldu ve gizlice evlendirilecek.

İleri Haber

Gazeteci Melis Alphan, dün akşam Artı Gerçek'te yer alan yazısında Sivas’ta bir kız çocuğunun zorla evlendirilmek üzere olduğunu yazdı. 16 yaşındaki çocuğun annesi tarafından kendisinden çok büyük insanlarla zorla nişanlandığını yazan Alphan, çocuğun şu anda ise bir aile tarafından alıkonulduğunu ve gizli kapaklı şekilde düğününün yapılmak üzere olduğunu yazdı.

Alphan'ın aktardığına göre olay şöyle yaşandı:

Sivas'ta yaşayan 16 yaşındaki çocuk, babasının ölümünün ardından annesi tarafından defalarca evlenmeye zorlandı. Jandarmaya haber verilmesinin ardından Sevgi Evi'ne alınan çocuk, ablasının girişimiyle Sevgi Evi'nden çıkarıldı fakat kalacak yeri olmadığı için annesinin yanına geri dönmek zorunda kaldı.

Bir süre sonra geçtiğimiz mart ayında bir adamla aceleyle nişanı yapılan çocuk, babasının arkadaşının duruma müdahale etmesinin üzerine nişandan kurtuldu. Ardındansa başka biriyle zorla nişanlandı. Babasının arkadaşı yine müdahale etti ve adamı kovdu.

ANNE DEFALARCA EVDEN GİTTİ, ÇOCUĞU YALNIZ BIRAKTI

Tüm bunlar yaşanırken, çocuğun annesi başka bir erkekle yaşamaya başlayarak çocuğu evde yalnız başına bıraktı. Yakınlarının kendisini şikayet edeceklerini söylemesinin ardından eve dönen anne, 10 gün sonra başka bir erkeğin evine yerleşerek çocuğu tekrar yalnız bıraktı. Bunu öğrenen ailenin yakınları, anneyi yine şikayet edeceklerini söyleyince anne yine geri döndü ve 20 gün boyunca çocukla birlikte yaşadı.

AİLE BAKANLIĞI TAKİP ETMEDİ

Bir süre sonra 30 yaşındaki bir erkekle çocuğun nişanını yaptılar. Bu nişan da duyulunca bu kez birileri de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü durumdan haberdar etti. Müdürlükten çocuğu çağırıp konuştular. İddiaya göre çocuk “İki yıl nişanlı kalıp sonra evleneceğim” deyince, “Tamam o zaman, sıkıntı yok” cevabını vererek konuyu kapattılar.

Çocuk, oradan çıkınca zorla evlendirileceği adamın evine geri döndü. Babasının arkadaşı çocuğu aradığında “Abi, sürekli telefonlarımı dinliyorlar, beni konuşturmuyorlar” dedi. Babasının arkadaşı ertesi gün çocuğu tekrar aradığında telefon hattı iptal olmuştu.

Alphan'ın aktardığına göre şimdi gizli kapaklı çocuğun düğününü yapma peşindeler. Birkaç gün içinde Ankara’da, Adana’da veya köyde gizlice düğün yapılacağı, hatta birkaç köy muhtarının bile meseleden haberdar olduğu konuşuluyor.

DAHA FAZLA