Sivas'ta 75 yaşındaki Şükrü Bayram köpeğe tecavüz ederken yakalandı!

Sivas'ta 75 yaşındaki Şükrü Bayram köpeğe tecavüz ederken yakalandı!

Sivas'ın Gemerek ilçesinde Şükrü Bayram isimli bir erkek, köpeğe tecavüz ederken yakalandı. Bayram'ın daha önce de birçok köpeğe tecavüz ettiği belirtilirken, olayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Sivas'ın Gemerek ilçesinin Hacıyusuf Köyü’nde 75 yaşındaki Şükrü Bayram isimli bir erkek köylüler tarafından, köpeğe tecavüz ederken yakalandı. 

Çoban H.Ö., sürüsündeki köpeğin kaybolmasını fark etmesinin ardından 3 günlük arayış sonucunda iki arkadaşıyla birlikte, Bayram'ı köpeğe tecavüz ederken yakaladığını belirtirken şunları söyledi:

"Şükrü Bayram isimli kişiyi, köpeğe tecavüz ederken gördük. Üstünde, bir tek atlet dışında hiçbir şey yoktu. Çoraplarını dahi çıkarmıştı. Bu kişinin daha önce de benzer şeyler yaptığını duyuyorduk. Hemen, cep telefonumuzu çıkararak kayda aldık. Çünkü, biliyorduk ki yine inkâr edecekti. Köpeğin boynunda ise uzunca bir balya ipi bulunuyordu."

Olayın ardından jandarma ekiplerine haber veren H.Ö., Bayram'dan şikâyetçi oldu. H.Ö., Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Köpek, yaşadıklarından dolayı çok ürkmüş. Benim yanıma bile gelemiyor. 15-20 metre ötemde duruyor” dedi.

'ENGEL OLAMIYORUM'

Köpeğe tecavüz ederken yakalanmasının ardından tarım ilacı içen Şükrü Bayram'ın ifadesi alınamazken evli olduğu K.B.’nin “Bu adama ben de engel olamıyorum. Yapılanlar nedeni ile utanç içindeyim” dediği ortaya çıktı.

Öte yandan Hayvan Hakları Federasyonu avukatları da Gemerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Av. Senem Demirel Acar savcılığa verdiği dilekçede “Şüpheli, sürekli olarak köylünün köpeklerini kaçırıp tecavüz etmektedir. Şükrü Bayram köylünün bahçesinde, tarlasında, köpekleri bulduğu yerde tecavüz etmekten geri durmamıştır. Bugüne kadar birçok kişi tecavüzüne şahitlik etmiştir” ifadelerini kullandı.

İLK DEĞİL

Olaya ilişkin Hacıyusuf Köyü’nden birçok kişiyle görüşülürken, köylüler Bayram'ın daha önce de köpeklere tecavüz ettiğini söyledi. 

Bir başka köylü ise söyledikleriyle tüyleri ürpertti. Şükrü Bayram'ın yeni yavrulamış bir köpeğe tecavüz etmeye çalıştığını ve bıçaklayarak tavana astığını öne süren köylü şunları söyledi:

“Bu kişi, bir keresinde yeni yavrulamış bir köpeğe tecavüze kalkışıyor. Köpek ve yavruları kapalı bir yerde. Bu esnada köpek Şükrü Bayram'ı ısırıyor. Şükrü Bayram, köpeği, kendisini ısırdığı için bıçaklıyor ve boynuna ip asarak tavana bağlıyor. Hayvanın çıkardığı sesler sonrası, köylü eve giriyor ve köpeği kurtarıyor."

Ayrıca köy muhtarı S.S'nin Bayram'ı daha önce bir köpeğe tecavüz ederken görmesi üzerine çıkan kavgada, kardeşlerinin 3 yıl 1’er ay 15’er gün hapis cezası aldığı, dava nedeni ile S. S.’nin muhtarlık yetkisinin iptal edildiği öğrenildi.

DAHA FAZLA