Sivas Katliamı'nın avukatı İBB Meclisi'nde bu kez tarikatları ve Kürtçe oyun yasağını savundu

Sivas Katliamı'nın avukatı İBB Meclisi'nde bu kez tarikatları ve Kürtçe oyun yasağını savundu

İBB Meclisi'nde konuşan AKP'li Gökkuş, ‘Bêrû: Klakson Borizan Birt’ isimli Kürtçe tiyatro oyununun yasaklanmasını savunurken, tarikat ve cemaatlere ilişkin ise "Kâr amacı gütmeyen, millete hizmet eden vakıflarla sizin ne probleminiz var?" dedi.

İleri Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) dün gerçekleştirilen Ekim Ayı Meclis oturumunda konuşan Sivas Katliamı'nda 33 aydını katledenlerin avukatlığını yapmış AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ve AKP'li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'nın 'terör propagandası' yapıldığı iddiasıyla yasakladığı ‘Bêrû: Klakson Borizan Birt’ isimli Kürtçe tiyatro oyununun, Kürtçe olduğu için yasaklanmadığını öne sürdü.

"Çok açık bir şekilde ifade etmek gerekirse buradaki yasaklamanın sahnelenecek olan oyunla ya da oyunun diliyle ilgili olmadığı İstanbul Valiliği'nin beyanında da, İçişleri Bakan Yardımcısı'nın Tweet'inde de ortaya çıkmıştır" diyen Usta, "Söz konusu oyunun yasaklanmasında vesile olan Mezopotamya Kültür Merkezi'nin yapısından kaynaklı PKK terör örgütü propagandası yapılabilme ihtimalinden dolayı oyun yasaklanmıştır" şeklinde konuştu. 

'ŞİMDİ Mİ ÖRGÜT PROPAGANDASI OLDU?'

Usta'nın sözleri üzerine konuşan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise "Bu oyun 2014 yılından bu yana Türkçe, 2017 yılından itibaren ise Kürtçe olarak sergileniyor. Bu güne kadar herhangi bir örgüt propagandası olmadı da, İBB Şehir Tiyatroları tarafından gösterime sunulduğunda mı örgüt propagandası oldu? Sadece İBB Şehir Tiyatroları'nın Kürtçe oyun sergilemesinden rahatsız olunmuştur" dedi.

'AKP KÜRTÇE'NİN ÖNÜNÜ AÇTI'

Öte yandan AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise AKP'nin 'Kürtçe'nin önünü açan parti olduğunu' iddia ederken, "Kürtçe konuşmak, Kürtçe kaset doldurmak, Kürtçe şarkı söyleyebilmek ve Kürtçe TRT'yi kurmak Ak Parti zamanında olmuştur" dedi.

'TARİKATLARLA UĞRAŞMAYIN'

Sivas Katliamı'nda 33 aydını katledenlerin avukatlığını yapan Gökkuş daha sonra yaptığı konuşmasında cemaat ve tarikatların toplumun kültürel ihtiyacını giderdiğini savunurken, "Kâr amacı gütmeyen, millete hizmet eden vakıflarla sizin ne probleminiz var?" diye sordu.

Gökkuş şunları söyledi:

"Anayasa'nın 24. maddesinde din ve vicdan özgürlüğü tanımlanır. Sana ne benim hangi inançta olduğum? Sana ne benim hangi görüşte olduğum? Önemli olan bunların suç unsuru olup olmamasıdır. Din düşmanlığını bırakacaksınız. Tarikatlarla, dini inançlarla uğraşmayın artık."