Sivas Katliamı davasında üç firari sanığın iade talebi reddedildi

Sivas Katliamı davasında üç firari sanığın iade talebi reddedildi

Dosyası zaman aşımına uğrayan Sivas Katliamı davasında ayrılan üç firari sanığın yargılandığı davanın 22. duruşmasında sanıkların iade talebi reddedildi.

Sivas Katliamı davasında dosyası ayrılan üç firari sanık Eren Ceylan, Murat Sonkur ve Murat Karataş'ın yargılandığı davanın 22. duruşması Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinin, avukatların ve CHP ile HDP'li milletvekillerinin katıldığı duruşmada mahkeme heyeti avukatların Almanya'dan iadesi taleplerini reddetti.

BirGün'ün haberine göre duruşmada konuşan müşteki avukatı Şenal Sarıhan, "Almanya'da katillere ağır ceza hükmü uygulanırken sanıkların Türkiye'de ağır ceza gerekçe gösterilerek iade edilmemesi doğru değildir. Bu dava iade talebinde düğümlendi. Sanık Bavyera'da yaşıyor, iade talebi Bavyera Mahkemesi'ne sorulmalı" dedi.

'TÜRKİYE İADE SÜRECİNDE İSTEKLİ DAVRANMADI'

Davayı yakından takip eden Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu avukatı Mahmut Erdem ise daha öncesinde Türkiye'nin sanıkların iadesi sürecinde yeterince çaba göstermediğini dile getirmişti. Ayrıca Erdem, sanık Murat Songur ile ilgili Almanya'nın Coburg kentindeki savcılığın kendisine gönderdiği 31 Temmuz 2020 tarihli mektupta o tarihe kadar Türkiye'den hiçbir iade talebi gelmediğine yönelik ifadeler olduğunu açıklamıştı.