Şişli İlçe Seçim Kurulu Başkanı ile Müdürü'nden YSK'ye: Bir şeyin şüyuu vukuundan beterdir

Şişli İlçe Seçim Kurulu Başkanı ile Müdürü'nden YSK'ye: Bir şeyin şüyuu vukuundan beterdir

Şişli İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Vedat Güneş ile Şişli Seçim Müdürü Hatice Çelebi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen İstanbul seçimleri sonrası haklarında soruşturma başlatılıp, terör ve organize suçlara bakan Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması ve basın yayın organlarında isimlerinin deşifre edilmesinden dolayı YSK'ye yazı gönderdi.

İleri Haber

Şişli İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Vedat Güneş ile Şişli Seçim Müdürü Hatice Çelebi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen İstanbul seçimleri sonrası haklarında soruşturma başlatılıp, terör ve organize suçlara bakan Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması ve basın yayın organlarında  isimlerinin deşifre edilmesinden dolayı YSK'ye yazı gönderdi.

Gerçek olmayan şeylerin gerçekmiş gibi gösterilmesinin toplumda telafisi olmayan sonuçlar doğuracağı ifade edilen yazıda "Bir şeyin şüyuu vukuundan beterdir" ifadelerine yer verilerek, kişilik haklarına yapılan saldırıların düzeltilmesi istendi. Yazıda zan altında bırakılan 'soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu müdürleri'yle yeniden seçime gidilmesinin çelişkili olduğuna dikkat çekildi.

YSK'ye gönderilen yazıda, "Aynı seçimde 4 farklı seçim türüne oy kullanılmış, yine kurulun yaptığı üç seçim türünde (İlçe belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve muhtar seçimleri) hiçbir suistimalden bahsedilmediği halde, sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçimi türünde suistimal yapıldığını iddia etmek, en azından bilgi noksanlığından ve kötü niyetten kaynaklandığı açıktır" ifadelerine yer verildi. Töhmet altında bırakılan hakim ve personellerin görevde kalmamasının da ülkü menfaati gereği olduğu belirtilen yazıda, söz konusu kişilerin yerlerine 'iyi niyetli ,namus,dürüst hakim ve personel' atanarak seçim yaptırılması istenildi.

Yazar Murat Ağırel tarafından Twitter'da paylaşılan ve Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilen yazılar şöyle: