Sisi, Türkiye’ye resmi ziyaret düzenleyecek

Sisi, Türkiye’ye resmi ziyaret düzenleyecek

Türkiye ve Mısır, karşılıklı büyükelçi atadıklarını duyurmuştu.

Türkiye ve Mısır’ın diplomatik ilişkileri büyükelçilik düzeyine çıkarma kararı almasının ardından, Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi’nin 27 Temmuz’da Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacağı açıklandı.

Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin 2013 yılında Mursi yönetimine darbe yaparak iktidara gelmesinin ardından, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi’ye yönelik “katil, darbeci” gibi sert nitelemelerde bulunmuştu. İki ülke arasında ilişkiler gerilmiş, diplomatik temsiliyet seviyesi de düşürülmüştü.

Ancak AKP iktidarı 2021 yılında 8 yıl sürdürdüğü politikanın tam tersini uygulamaya başlamış, dışişleri bakanlarının temaslarının ardından da Erdoğan, 20 Kasım 2022’de Sisi ile görüşmüştü. Dün yapılan ortak açıklamayla da diplomatik ilişkilerin yeniden büyükelçilik seviyesine çıkarıldığı duyurulmuştu.

27 TEMMUZ’DA TÜRKİYE’YE GELECEK

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin 27 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacağı öğrenildi. Erdoğan ile Sisi’nin Ankara’da görüşeceği ve ikilinin hem ikili ilişkileri hem de bölgesel gelişmeleri ele alacağı aktarıldı.