Sırrı Süreyya Önder ve Selahattin Demirtaş'a hapis cezası

Sırrı Süreyya Önder ve Selahattin Demirtaş'a hapis cezası

Önder ve Demirtaş'ın yargılandığı davada karar verilirken, Demirtaş mahkeme heyetine tepki gösterdi.

2013 yılındaki Newroz etkinliklerinde yaptıkları konuşma nedeniyle "Terör örgütü propagandası yaptıkları" suçlamasıyla yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yargılandıkları dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti Selahattin Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, Sırrı Süreyya Önder'e 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 7'nci celsesi görülen duruşmaya halen Edirne Kapalı Cezaevi'nde başka bir suçtan tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş SEGBİS üzerinden katıldı. Önder ise salonda hazır bulundu.

Demirtaş, SEGBİS üzerinden sözlerine, Sırrı Süreyya Önder, avukatlar ve duruşmayı takip etmek için gelenleri selamlayarak başladı. Demirtaş'ın kısa bir açıklamasının ardından sözü avukatları aldı. Duruşma, avukatların savunmalarıyla devam etti.

'SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM'

SEGBİS'ten görüntülü konuşan Demirtaş, "Mahkemede savunma yapmaktan korkacak halim yok. Daha önce de söyledim, nerede ne konuşmuşsam noktasına virgülüne kadar arkasındayım. Kaçacak halimiz yok" dedi.

MAHKEME HEYETİNE TEPKİ

Mahkeme heyetine tepki gösteren Demirtaş, "Biz bu ülkenin eşit yurttaşlarıysak bizim siyasi kimliğimiz sizi ilgilendirmemeli. Savunma hakkımıza saygı duymanızı beklemek de hakkımızdır" ifadesini kullandı.

Demirtaş, kendisine 2 gün önce tebliğ edilen mütalaaya karşı son savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, talebi reddetti.

Mahkeme heyeti,  "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan Selahattin Demirtaş'a 4 yıl 8 ay Sırrı Süreyya Önder'e 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi