Şırnak'ta çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş tutuklandı

Şırnak'ta çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş tutuklandı

Şırnak'ta görev yapan uzman çavuş A.A., dün gece küçük çocuğa cinsel istismar girişiminde bulunmak isterken küçük çoğun çığlıkları duyan yurttaşlarca yakalandı.

Şırnak’ta 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismar girişiminde bulunan uzman çavuş, çevredekiler tarafından yakalandı. Şırnak Barosu’ndan yapılan açıklamada, olayın takipçisi olunduğu vurgulandı.

Mezapotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Şırnak kent merkezinde bulunan bir sitede dün akşam 13 yaşında bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar girişiminde bulunuldu. Ulaşılan bilgilere göre, kentte görev yapan uzman çavuş A.A., dün gece küçük çocuğa cinsel istismar girişiminde bulunmak isterken küçük çoğun çığlıkları duyan yurttaşlarca yakalandı.

AVUKAT DOĞRULADI

Mezapotamya Ajansı’nın ulaştığı çocuğun avukatı olayı doğruladı. Avukat, konuyla ilgili adliyede savcı ile görüşme halinde oldukları bilgisini paylaştı.

ŞIRNAK BAROSU: TAKİPÇİSİYİZ

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada çocuğa yönelik cinsel istismar olayının faili uzman çavuş A.A.’nın cezasız kalmaması olayın takipçisi olduklarını duyurdu. Elçi, “Şırnak Barosu, Şırnak’ta 13 yaşındaki küçük kıza cinsel tacizde bulunan uzman çavuş A.A. isimli şahsın eyleminin cezasız kalmaması için yönetim kurulu ve insan hakları merkezi üyesi meslektaşlarımız olayı takip etmektedirler” dedi.

KENT MERKEZİNDE PROTESTO

Cinsel istismar olayı, öğlen saatlerinde kent merkezinde toplanan bir grup tarafından protesto edildi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Yaşanan durum özellikle sosyal medyada gündeme oturdu. Binlerce kullanıcı #susmaşırnak etiketi altında yaptıkları paylaşımlarla olaya dair tepkilerini gösterdi.

'EMNİYET MÜDÜRÜ TEYİT ETTİ'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Şırnaklı bir gencin olaya ilişkin çektiği bir videoyu paylaştı. Görüntülerdeki genç, konuyla ilgili İl Emniyet Müdürü ile görüştüklerini ve onun da olayı teyit ettiğini açıkladı.

 

VALİLİK İSTİSMAR GİRİŞİMİNİ GÖRMEDİ

Öte yandan konuya ilişkin Şırnak Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada istismar girişimine değinilmezken, A.A ile ilgili "Aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, A.A. ile ilgili adli tahkikat başlatıldığı ve görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklama şöyle:

15.07.2020 günü saat 01.00 sıralarında 155 İhbar hattına gelen çağrıda İlimiz Merkez Yeni Mahallede, vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir şahsın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmiş, olay mahallinde A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır.

TUTUKLANDI

Öte yandan uzman çavuş A.A. gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldğı mahkemece tutuklandı.

DAHA FAZLA