Şırnak'ta AKP'nin düzenleyeceği konsere izin verildi, HDP'nin konseri ise pandemi gerekçesiyle yasaklandı

Şırnak'ta AKP'nin düzenleyeceği konsere izin verildi, HDP'nin konseri ise pandemi gerekçesiyle yasaklandı

AKP'li Şırnak Belediyesi'nin 13-14 Ekim'de gerçekleştireceği konserlere izin verilirken, HDP'nin 15 Ekim'de gerçekleştireceği şölene ise pandemi gerekçesi ile izin çıkmadı.

HDP Cizre İlçe Örgütü'nün, kuruluş yıl dönümlerine ilişkin 15 Ekim'de düzenlemek istediği kitlesel şölen, Cizre Kaymakamlığı tarafından pandemi gerekçesiyle yasaklandı. 6 Ekim’de kaymakamlığa yapılan başvuru, koronavirüs gerekçesiyle 'talebiniz uygun görülmemiştir' sözleriyle yanıtlandı. Ancak 13-14 Ekim'de Şırnak Belediyesi'nin 'Kültür Şöleni' adı altında Şehir Stadyumu'nda yapacağı konserlere izin verildi.

HDP Cizre İlçe Eş Başkanı Zilan Ecevit, kutlama için yaptıkları başvurunun Cizre Kaymakamlığı tarafından reddedilmesine tepki gösterdi. Ecevit, "Halkımızla buluşmamızı istemiyorlar ve bunun için çeşitli gerekçelerle yapmak istediğimiz bütün etkinlikleri engellemeye çalışıyorlar" dedi. 

AKP’li Şırnak Belediyesi’nin 'Kültür Şöleni' adı altında iki gün boyunca etkinlik düzenleyeceğini hatırlatan Ecevit, "Bu etkinliklere sanatçıların katılacağı büyük konserler de verilecek. Yani mesele pandemi değil, asıl mesele HDP’dir. Çünkü AKP’li belediye yapmak istediği zaman izin veriliyor ama biz yapmak istediğimiz zaman pandemi engeli çıkıyor. Bu yapılan ikiyüzlü politikanın yansımasıdır" diye konuştu. 

MA'nın haberine göre her halükarda kuruluş yıldönümlerini kutlayacaklarını dile getiren Ecevit, halkı da 15 Ekim'de yapılacak kutlamalar için parti binasına davet etti.