Sırma Su'da molalar iptal, emekçilere su içmek yasak

Sırma Su'da molalar iptal, emekçilere su içmek yasak

Sırmagrup şirketinde emekçilerin 15 dakikalık molaları iptal edildi.

AKP milletvekili Şaban Dişli'nin amcasının oğlu Davut Dişli ile Fransız içecek tekeli Danone'nin ortak olduğu Sırmagrup şirketinde emekçilerin 15 dakikalık molaları iptal edildi.

İçme suyu ve maden suyu ürünleriyle kamuoyunda tanınan Sırmagrup şirketinde, çalışanlara 15 dakikalık molaların kaldırıldığı bilgisi e-posta yoluyla iletildi. Şirkette emekçilere mesai saatleri içerisinde çay, kahve ve hatta su içmenin bile yasaklandığı, bu yetmezmiş gibi şimdi de 15 dakikalık molaların kaldırıldığı öğrenildi.

 

Emekçilere gönderilen e-postada şu ifadeler kullanıldı:

"Çalışanlarımızın bütün sözlü uyarılara rağmen mola uygulamasını suistimal etmeleri sebebiyle 15'er dakikalık ara dinlenme saatleri iptal edilmiştir. Ayrıca çalışma saatleri içerisinde sigara içme alanına ve kafeteryaya inilmesine izin verilmeyecektir."

UYGULAMA YASA DIŞI

4857 sayılı iş yasasına göre, dört saat veya daha kısa süreli çalışmalarda mola en az 15 dakika, dört saatten fazla ve yedi buçuk saatten az çalışmalarda mola en az yarım saat, yedi buçuk saati aşan ve 11 saate kadar olan çalışmalarda mola en az bir saat, 11 saatten fazla çalışmalarda mola süresi en az bir buçuk saat olarak öngörülüyor.