Şirket sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bildi | Kirazlıyayla halkı: Talancı Meyra #BursayıTerkEt

Şirket sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bildi | Kirazlıyayla halkı: Talancı Meyra #BursayıTerkEt

Kirazlıyayla halkı bu akşam #BursayıTerkEt hashtagi altında şirketin hukuksuz ve doğa düşmanı girişimini sosyal medyada protesto etti.

İleri Haber

Meyra Madencilik, Bursa’da 4 gün sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek, Yenişehir İlçesi Kirazlıyayla Köyü’nde yapmak istediği flotasyon tesisi için ağaç kesmeye ve şantiye kurmaya başladı. Tesise karşı mücadele eden Kirazlıyayla halkı ise şirketi #BursayıTerkEt hashtagi altında sosyal medyada protesto etti.

Bursa’nın Yenişehir İlçesi Kirazlıyayla Köyü’ne Lübnanlı Meyra Madencilik tarafından yapılmak istenen flotasyon (maden zenginleştirme) tesisi ve atık havuzuna karşı Kirazlıyayla halkının mücadelesi devam ediyor. Bölge halkı, geçen hafta doğa katliamı için gelen dozerleri milletvekillerinin de desteğiyle durdurmuştu.

'ŞİRKET SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINI FIRSAT BİLDİ'

Ancak 4 günlük sokağa çıkma yasağını fırsat bilen şirket, hukuki süreçler de devam etmesine rağmen hafta sonu bölgeye gelerek ağaçları kesmeye ve şantiye kurmaya başladı.

'TALANCI MEYRA BURSA'YI TERK ET'

Bunun üzerine Kirazlıyayla halkı bu akşam #BursayıTerkEt hashtagi altında şirketin hukuksuz ve doğa düşmanı bu girişimini sosyal medyada protesto etti.

 

DAHA FAZLA