Sırbistan Cumhurbaşkanı Vučić'e suikast girişimi iddiası

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vučić'e suikast girişimi iddiası

Sırbistan Kriminal Polis Departmanı, güvenlik güçlerinin, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vučić'e dönük suikast girişimini engellediğini ileri sürdü.

Sırbistan medyası, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’e yönelik suikast girişimininin güvenlik güçleri tarafından engellediğini öne sürdü.

Balkanist.ru sitesinde yer alan habere göre, Sırbistan Kriminal Polis Departmanı Başkanı Bogdan Pusic, aralarında siyasilerin de bulunduğu büyük bir suç örgütünün Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić'e dönük suikast girişiminde bulunduğunu söyledi. Pusic, Stefan Namane anıtı açılışında, ülke liderini korumak için 850 Sırp polis gücünün yer aldığını ifade etti.

Suç örgütü üyelerinin yakalanması için yapılan özel operasyonun 6 ay sürdüğünün ifade edildiği haberde, Pushich'in "Örgütün kaldığı mekana girdiğimizde, kayıp kişileri, parçalara ayrılmış olarak bulduk. Tarihin en büyük suç örgütüyle karşı karşıyayız. Bunlar gerçek bir canavar ve etkisiz hale getirilmeleri çalışmamızın büyük bir başarı olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.