Sıra arkadaşları Beyazıt’ta Sibel için toplandı: Sibel’i unutmayacağız!

Sıra arkadaşları Beyazıt’ta Sibel için toplandı: Sibel’i unutmayacağız!

İntihar eden İÜ öğrencisi Sibel Ünli’nin sıra arkadaşları Beyazıt’ta bir araya geldi. Anmaya katılan öğrenciler “Sibel’i unutmayacağız” dedi.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin arkadaşları, Sibel’in intihar etmesinin ardından bir araya geldi. ‘Sibel’i unutmayacağız” pankartı açan öğrenciler basın açıklaması gerçekleştirdi.

Beyazıt Kampüsü'ndeki anmaya Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'da katıldı.

Öğrenciler, “Sibel sıra arkadaşımızdı. Birlikte aynı amfilerde ders gördük, aynı bahçede dolaştık, aynı kantin sırasında bekledik, eylemlerde aynı sloganı hep birlikte attık” dedi.

“Sibel, sistemin yarattığı geleceksizlik ve ayrımcılık yüzünden intihar etti” denilen basın açıklamasından başlıklar şu şekilde:

‘SİBEL GÜLMEYİ VE ŞAKALAŞMAYI BIRAKMAMIŞTI’

“Gidecek bir yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da” paylaşımını yapan İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Sibel Ünli 4 Ocak’ta intihar etti. Sibel bu üniversitenin öğrencisiydi, sıra arkadaşımızdı. Birlikte aynı amfilerde ders gördük, aynı bahçede dolaştık, aynı kantin sırasında bekledik, eylemlerde aynı sloganı hep birlikte attık. Uzun süredir psikolojik sorunlar yaşasa da gülmeyi, şakalaşmayı hiç bırakmamıştı Sibel.

‘SİBEL, İŞÇİNİN, ÖĞRENCİNİN, HAYVANLARIN YANINDAYDI’

1 lira 40 kuruş bulunan öğrenci kartı, sosyal medya üzerinden yaşadığı ayrımcılıklar, yılbaşında dilediği iş bulma isteği kaldı Sibel’in ardından. Sibel ekmeği için direnen işçinin, en temel hakları için mücadele eden üniversitelilerin, şiddete ve ayrımcılığa maruz bırakılan hayvanların yanındaydı!

‘SİSTEM YAŞAMLARIMIZA SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR’

Sistemin yarattığı geleceksizlik ve ayrımcılık yaşayan ilk arkadaşımız Sibel değil! Hayatlarımıza topyekün nüfuz eden ve her birimizi yalnızlaştıran sistemin etkileri, yarattığı bunalım yaşamlarımıza saldırmaya devam ediyor!

‘DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Sibel’in sıra arkadaşları, İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak hiçbir arkadaşımızın ayrımcılık, geleceksizlik, geçim sıkıntısı ve gündelik sıkıntılar nedeniyle yalnız kalmasına izin vermeyeceğiz! Yalnızlaştıran, geleceksizleştiren sisteme karşı dayanışma demeye devam edeceğiz!

Sibel’i unutmayacağız!”